AFAD deprem konutları “Hak Sahipliği” başvuruları e-devlet üzerinden başladı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki deprem Adana başta olmak üzere 11 ilde büyük yıkımlara ve hasarlara neden oldu.

Asrın felaketi olarak nitelendiren deprem nedeniyle Adana’da yaklaşık 13 bina yıkıldı, binlerce binada ağır ve orta hasarlar oluştu.

11 il ve ilçelerinde depremin yaraları sarılırken evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için konutlar yapılmaya devam ediliyor.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Adana İl Müdürlüğü de Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri ağır ve orta hasar gören vatandaşlar için “Hak Sahipliği” başvurularının başlandığını duyurdu.

Konut, işyeri, ahır; yıkık, yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için başvurular, e- üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden yapılacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afet Kanunu çerçevesinde Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla Hak Sahipliği başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.

AFAD’ın yayımladığı duyuruya göre; yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlardan kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin başvuruları alınacak.

30 Mayıs- 28 Temmuz tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak Hak Sahipliği İnceleme Komisyonları, sunulan belgeler ve kanun hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak hak sahibi kabul edilenleri ve hak sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecek.

Konut ve Ahır yardımları için yapılacak borçlandırmalar faizsiz olacak. Konut, Ahır ve Samanlık yardımları için yapılacak borçlandırma bedelleri ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 18 yılda eşit taksitler halinde tahsil edilecek. İşyeri yardımları için yapılacak borçlandırmalar yıllık yüzde 4 faize tabii tutulacak. İşyeri yardımları için yapılacak borçlandırma bedelleri ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 8 yılda eşit taksitler halinde tahsil edilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın