İşte CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Milli Görüş’e aykırı vaatleri!

CHP liderinin birçok beyan ve vaadi dindar seçmenlerin neden Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemesi gerektiğini net bir şekilde ortaya koyuyor.
Türkiye yarın Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçim büyük ülkemizin geleceği adına büyük önem taşıyor. Seçim kampanyası boyunca farklı farklı ideolojik söylemlere başvuran Kılıçdaroğlu son olarak milliyetçi bir dil kullanmaya başlamıştı.

SÖYLEMLERİ BİRBİRİYLE ÇELİŞİYOR

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dindar seçmenlerin oylarını kazanabilmek adına muhafazakar bir dil kullandığı da gözlemlenmişti. Kılıçdaroğlu zaman zaman ittifak ortağı olan Saadet Partisi’nin seçmeninin dilini de kullansa da CHP liderinin birçok söylemi birbiriyle çelişiyor. Kılıçdaroğlu’nın çelişkili beyan ve vaatleri dindar seçmenin Kılıçdaroğlu’na neden oy vermemesi gerektiğini de gözler önüne seriyor.

LGBT’YE KUCAK AÇIYOR, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ GERİ GETİRECEK

Kemal Kılıçdaroğlu’nun birçok vaadinin dindar seçmenleri kaygılandıracak cinsten olduğu görülüyor. Bu bağlamdaki ilk hususu İstanbul Sözleşmesi teşkil ediyor. Yakın süreçte AK Parti ikitdarı tarafından kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmeyi vaat eden Kılıçdaroğlu, bunu ilk 24 saatte halledeceğini söylüyor. Kılıçdaroğlu’nun LGBT yanlısı söylemleri de dindar seçmenleri rahatsız ediyor. Seçim kampanyası sürecinde başta İstanbul olmak üzere birçok noktada bilboardlara asılan “Etnik köken, inanç, engellilik, cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak.” ifadeleri zihinlerdeki yerini koruyor.

DEMİRTAŞ VE KAVALA’YI SERBEST BIRAKACAK

Kılıçdaroğlu’nun dindar ve vatansever seçmeni tedirgin eden bir diğer vaadi de Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya dair. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Demirtaş ve Kavala’yı özgürlüğüne kavuşturmayı vaat eden Kılıçdaroğlu’nun söz konusu isimlerin yanı sıra diğer terör hükümlülerini de serbest bırakmasından endişe ediliyor.

KAYYIM UYGULAMALARINI KALDIRACAK

CHP liderinin yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyım uygulamalarına son vereceği yönündeki beyanları da dikkat çekiyor. Söz konusu madde ile terör gibi sakıncalı faaliyetleri bulunan yerel yönetim birimlerinin engellenememesinden endişe ediliyor.

HAMAS VE İHVAN’I DIŞLIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politikadaki duruşu da tedirginlik veriyor. Özellikle Hamas ve İhvan-ı Müslimin gibi oluşumları dışlayan bir dış politika anlayışına sahip olan Kılıçdaroğlu’nun İslam coğrafyasına yönelik başarılı bir politika izleyebilmesi pek mümkün görünmüyor.

PKK, KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYOR

Dindar ve vatansever seçmeni tedirgin eden bir diğer husus da terör örgütü PKK’nın Kılıçdaroğlu’na verdiği destek… Kandil’den yapılan açıklamalar terör örgütü PKK’nın net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmasını istediğini gösterirken dindar seçmenlerin sırf bu nedenle dahi Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceği düşünülüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın