Memura maaş zammından sonra kira yardımı da geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da bir otelde Cumhur İttifakı’na üye parti temsilcilerine yaptığı konuşmada fahiş kira zammına değinerek yeni bir planlamayı duyurdu.
Türkie 14 Mayıs’ta 28. Dönem Milletvekillerini belirledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görevli 16 bakan, aday gösterildikleri şehirlerden milletvekili oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu kapsamda Antalya’dan vekil oldu.

Seçimin ardından Çavuşoğlu Antalya’da bir otelde Cumhur İttifakı’na üye parti temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Memura kira yardımı
Sorunlara ve planlamalara değinen Çavuşoğlu’nun gündeminde fahiş kira zammı vardı.

Çavuşoğlu kira düzenlemeleri hakkında yaptığı açıklamada büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağını duyurdu.

“Krizlerin sonucu değil, fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı”
Antalya’ya son 21 yılda 145 milyar lirayı aşan kamu yatırımı yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Kampanya sürecinde hemşehrilerimizle buluşmalarımızda talep ve sorunları da dinleme, gözlemleme fırsatımız oldu. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği önemli iki sorunu çözmek için Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımızı başlattık. Bunlardan ilki Antalya’mızdaki fahiş kira artışları.

Önce Rusya-Ukrayna Savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil, fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız.

Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız. İkinci konu da bazı ilçelerimizin tarım teşviklerinden mevzuattaki hükümler nedeniyle faydalanamamış olması.

Tarım Bakanlığımızla bunu görüşerek hemen bir çalışmaya başladık. En kısa sürede sonuç alarak Antalya’mızın batısından doğusuna her ilçemizin eşit istifadesine sunacağız.

“Bu meseleyi mutlaka çözüme kavuşturacağız”
Öte yandan bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir açıklama gelmişti.

Erdoğan Memur-Sen Genel Kurulu’nda büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarının alım gücünü desteklemek için yeni bir çalışma yürütüldüğünün mesajını vermişti.

Deprem sonrası büyükşehirlerdeki kira fiyatlarındaki fahiş artış ile mücadele ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Özellikle büyükşehirlerimizde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili de gerekli hazırlıkları yapıyoruz. TOKİ vasıtasıyla daha fazla konut üreterek, memur ve ücretlinin refah kaybının önüne geçerek, bu meseleyi mutlaka çözüme kavuşturacağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın