Binali Yıldırım: CHP, Atatürkçülüğün lafını yapıyor, Ak Parti ise icraatını gerçekleştiriyor

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, gerçek Atatürkçülüğün icraata dayalı olduğunu belirterek, “CHP, Atatürkçülüğün lafını yapıyor biz ise icraatını. Atatürk’ün koyduğu vizyonu, hedefleri, ülkenin değerleri haline dönüştürdük.” dedi.
Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılan seçimin üzerinden 4 gün geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 49.5’lik oy oranıyla ilk turda aldığı net galibiyet, 2. turda da belirleyici olacak.

CHP’de ise parti içi karışıklık ve seçmen eleştirileri sürüyor. CHP’ye yapılan en büyük eleştirilerden biri de Atatürkçülük hizasından sapma noktasına gelmeleri.

“CHP, Atatürkçülüğün lafını yapıyor, biz ise icraatını”
CNN Türk ekranlarında bu konuya değinen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Artık CHP gerçek bir Atatürkçü değil ama biz yani AK Parti, Atatürkçüyüz mü diyorsunuz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“CHP, Atatürkçülüğün lafını yapıyor, biz ise icraatını. Atatürk’ün koyduğu vizyonu, hedefleri, ülkenin değerleri haline dönüştürdük. Ben Atatürkçülük yarışı yapacak değilim, o milletin bileceği iş. Ona millet karar verir.”

“Dışa bağımlılığını yüzde 20 seviyelerine düşürmüşsen, bu bir yerliliktir, milliliktir, Atatürkçülüktür”
Yıldırım ayrıca şu cümleleri kurdu:

“Bugün sen kendi helikopterini yapıyorsan, İHA’nı, SİHA’nı yapıyorsan, uçak gemisine yakın gemini yapabiliyorsan, akıllı mühimmatını yapabiliyorsan, tankını yapabiliyorsan, yani savunma sanayide dışa bağımlılığını yüzde 20 seviyelerine düşürmüşsen, bu bir yerliliktir, milliliktir, Atatürkçülüktür.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın