1 milyon 700 bin katılımla İstanbul Cumhur’dan yana kararını verdi!

Büyük İstanbul mitinginde çoşkolu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanlı Recep Tayyip Erdoğan, şehrin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek 2024 yerel seçimlerinde seçmenin gerekeni yapacağını söyledi.

AK Parti seçime tam 1 hafta kala İstanbul’da gövde gösterisinde.

Tarihi seçim öncesinde tarihi büyük İstanbul mitingi yapıldı.

1 milyon 700 bin kişinin katıldığı coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanlı Recep Tayyip Erdoğan, gündemin önemli konularına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da görev yapmak varken il il dolaşarak miting yapmakla eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da tepki gösterdi.

“İBB Başkanı ya yurt dışı yada Bodrum’da”

Erdoğan, “ İstanbul’u sel bastığı zaman gittiği yer belli. Ya yurt dışı yada Bodrum. Bay Bay Kemal’de buna talimat vermiş ‘sen Van’a git’ diye. Oraya gidince de PKK’lıların işaretini yapıyor.

“2024’te ona da gereken dersi vermeye hazır mısınız?”

Ya Ekrem sen Trabzonlusun, İstanbul’a hizmetkar olmak varken senin oralarda ne işin var. 2024’te ona da gereken dersi vermeye hazır mısınız? İstanbul ve Ankara çok çekti. İzmir çok çekti. Bunların hepsine bir ders vermeliyiz.” dedi.

“14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk ediyoruz”

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Biz İstanbul’u candan, yürekten seviyoruz. Buradan Cumhurbaşkanlığına yürüdük ama bu yürüyüşü sizinle birlikte yaptık. Tekrar sizinle bu yollarda yürüyoruz. Bu ne muhteşem bir İstanbul. İstanbul hazır. 14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk ediyoruz.

Resmi rakam 1 milyon 700 bin. İstanbul sandıkları patlatır mı?

“İstanbul’un her bir insanını ayrı ayrı selamlıyorum”

Bu şehrin her bir insanını ayrı ayrı selamlıyorum. Biz de doğumdan bu yana İstanbul’u aşkla sevdik.İstanbul, burası ortasından deniz geçen şehirdir. Burası tarih boyunca insanlığın göz bebeği olarak kalan şehirdir. Burası camileriyle medeniyetimizin şahikası şehir. Burası kökenine, inancına hiçbir farklılığına bakmadan kucaklayıp, bağrına basan şehir.

“Kılıçdaroğlu’na ülkemizi böldürtmeyeceğiz.”

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.Kardeşlerim Atatürk Havalimanı bizim için eskiden seyahat ettiğimiz bir yer değildir. Bu CHP’nin ülkede dikili taşı, ağacı yok. Milletim 14 Mayıs’ta gereken cevabı sandıkta verecek.

Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle gezen Kılıçdaroğlu’na ülkemizi böldürtmeyeceğiz.

“Neden mitingini burada yapmadı da Maltepe’de yaptı?

Bu kardeşinizi FETÖ’cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldi. Gece buraya indik. Bay Bay Kemal Bakırköy Beleyesi’ne gidip kahve içti. Yalan bol bunda, ‘haberim olsa beklerdim’ dedi. Hayatı yalan. Ama bizim ona ihtiyacımız yoktu on binler buradaydı. Milli iradenin şahlanışı 15 Temmuz’da rahatsız olanlar buradan her geçtiklerinde yine rahatsız oluyorlar. Neden mitingini burada yapmadı da Maltepe’de yaptı? Bu kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz.

“Avrupa’nın gazeteleri, dergileri şimdi burayı izliyor”

Türkiye Yüzyılı’nı sizlerle birlikte biz kuracağız.Avrupa’nın gazeteleri, dergileri şimdi burayı izliyor. Acaba Atatürk Havalimanı’nda ne oluyor diye bakıyorlar. Bu ülke üzerinde karanlık hesap yapanların yüzü düşsün. İşte cevabı buradan veriyoruz. 14 Mayıs’ta kazanımlara sahip çıkıyor muyuz? Evlatlarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz?

“İstanbul bugün kendine yakışanı yaptı”

Dün Kayseri’de 135 bin kişi, Mersin’de 80 bin kişi vardı. Heyecan muhteşemdi. Caddelerdeki, meydanlardaki bu tablo bize milletimizle bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Erzurum’daydık, dadaşlar bizim otobüsün önünü kestiler, yürütmediler. Alanda 130 bin kişi vardı. Dadaş bu dadaş, o yürü demezse yürüyemezsin. Bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. İstanbul bugün kendine yakışanı yaptı. İstanbul’u bu kardeşiniz belediye başkanı olunca kurtardı mı? Susuzluktan, çöp dağlarından kurtardı mı? Bay Bay Kemal sizin geçmişiniz bozuk. Biz Ümraniye’deki çöp dağlarını spor tesisleriyle donattık. İstanbul’un doğal gazı 50 bin eve girmişti, biz 1 milyon 250 bin eve çıkardık. Bizim farkımız bu işte. Ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Türkiye’nin her kazanımından rahatsızlık duydular. ‘Bu hükümet en doğru şeyi de yapsa karşı çıkacağız’ diyorlar. Biz hep sözümüzü milletimize veriyoruz.

“Bu alçaklar ‘zulüm 1453’te başladı’ diye sokaklara yazılar yazdılar”

Vesayeti yendik, bu sefer de PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin saldırılarıyla karşılaştık. Bu alçaklar ‘zulüm 1453’te başladı’ diye sokaklara yazılar yazdılar. Bunlar camiye bira şişeleriyle girip bizim mabedimizi kirlettiler mi? Ama bunların bedelini ağır ödediler ve ağır ödeyecekler. Bay Bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç hiçbir şey seni iflah etmez. 15 Temmuz gecesi millet tanklara direnirken aradan süzülüp gidenler belli değil mi?

21 yılda ülkemizde milli geliri 3 kat artırdık. 21 yılda 10,5 milyon yeni konut yaparak aileleri yuvaya kavuşturduk. 21 yılda 14,5 milyon araç satışı yaparak insanlarımızı arabalarına kavuşturduk.

Milletimizin tamamının hayat kalitesini artırdık. Son dönemde ardı ardına patlayan küresel krizlerin yansımalarını biz de biliyoruz. Deprem felaketinin ardından da bazı sıkıntıları biliyoruz. Hayat pahalılığını yok saymıyoruz. Bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz. Ülkemizin her sıkıntısını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz. 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın