Başkan Erdoğan: Ülkenin dört bir yanını demir ağlarla biz örüyoruz

Erdoğan, ülkenin dört bir yanında inşa ettikleri raylı sistemlere vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı, “Hani bunlar Atatürkçüyüz diyor ya. Demir ağlarla şimdi biz örüyoruz biz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Büyük Ankara Mitingi’ne katıldı.

Erdoğan, miting için alanı dolduran yoğun kalabalığa hitap etti. Cumhurbaşkanı, muhalefetin seçim afişlerini ve CHP’li belediyeleri eleştirdi, raylı sistemlerle ilgili imza atılan işlere dikkati çekti.

“CHP’yi tanımak istiyorsanız üç kelime yeter: Çöp, çukur, çamur”

Yolda gelirken bilboardda gördüğü ifadelere değinen Erdoğan, şunları söyledi:

‘Ankara daha iyi hizmete layık’ diyor. Dün baktım İzmir’de de bay bay Kemal, bilboarda onu yazmış. ‘İzmir’e iyi hizmete geliyoruz’ diyor.

İstanbul aynı şeyi söylüyor. Ya 4 yıldır İstanbul’da ne yaptınız? Ankara’da 4 yıldır ne yaptınız? Aynı şekilde İzmir de bir yağmur görmesin. Çamur, çukur alıyor başını götürüyor. Ankara’da da öyle değil mi?

Bunların üç tane tanımı var. Eğer CHP’yi tanımak istiyorsanız üç kelime yeter: Çöp, çukur, çamur. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman ben de İstanbul’u böyle tanıdım.

“Türkiye’yi demir ağlarla biz örüyoruz”

Sözü metro hatlarına ve yüksek hızlı tren projelerine getiren Erdoğan, yurdu demir ağlarla ördüklerini söyledi. Erdoğan, Ankara’da planlanan yeni hatlara ilişkin müjdeler verdi:

Ankara’yı hızlı tren hatlarıyla Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’a bağladık. Bunu biz yaptık. Bizden önce bunlar niye böyle bir şey yapmadı? Geçtiğimiz hafta Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı da hizmete sunduk. Bu masanın etrafındakilerden bir tanesi Sivas’a yüksek hızlı trene ne ihtiyaç var dedi.

Hani bunlar Atatürkçüyüz diyor ya. Gazi ne diyordu? Demir ağlarla ördük diyordu değil mi? Demir ağlarla şimdi biz örüyoruz biz. Türkiye’yi biz örüyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar vatandaşlarımız bu hatta ücretsiz seyahat edecek. İnşası süren Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı 2025’te hizmete açmayı hedefliyoruz.

“Onların bu tür işlerle alakası yok”

Ankara tüm Türkiye’nin hızlı tren merkezi haline gelecek. Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için Başkentray’ı, Batıkent-Sincan Metrosu’nu, Kızılay-Çayyolu Metrosu’nu, Keçiören-Kızılay Metrosu’nu hizmete aldık. Nerede büyükşehir? O yapması gerekirdi bunları. Niye yapmadı? Yapmaz, yapamaz. Onların bu tür işlerle alakası yok.

Keçiören-Esenboğa-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin metro hattının projesini tamamladık. Yakında ihalesine çıkıyoruz. Esenboğa Havalimanı ile Kızılay’ı birbirine bağlayacak olan bu metro hattını 2026’da tamamlamayı hedefliyoruz. Sincan Metrosu ile Çayyolu Metrosu’nu da birleştirmeyi hedefliyoruz.

“İstanbul’u bunlardan bu kardeşiniz kurtardı”

İstanbul’da belediye başkanlığı yaptığı dönemde kentte oluşan olumsuz tabloya son verdiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

İstanbul’u bunlardan bu kardeşiniz kurtardı. Çöp dağlarından, çukurlardan, çamurlardan kurtardık. Hepsini geç. Susuzluktan kurtardık susuzluktan. Ankara da susuz değil miydi? Burada yine Melih kardeşimin gayretleriyle Ankara’yı susuzluktan kurtardık.

“İşte bunları bilmeyenlere hatırlatmak şart.” diyen Erdoğan, “Çünkü hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Bunları hatırlatalım.” ifadesini kullandı.

“Milletime hizmet ettiğim yer Ankara’dır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya hizmetin önemine de değindi:

Ata ocağım Rize ise doğup büyüdüğüm şehir İstanbul ise ülkeme ve milletime şanla, şerefle, gururla, aşkla hizmet ettiğim yer de Ankara’dır.

Biz, 21 yıllık Ankaralı olarak bozkırın ortasındaki bu şehri taşı, toprağı, insanı, her şeyiyle seviyoruz. Rabbime, bana Ankaralılar gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, kader arkadaşları verdiği için hamd ediyorum.

Her mücadelemizde yanımızda olan Ankara’nın tüm kadirşinas insanlarına şükranlarımı sunuyorum.

“Kapı kapı dolaşın”

Parti teşkilatlarından kapı kapı dolaşarak destek talebinde bulunmalarını isteyen Erdoğan, “14 Mayıs’ın önemini, bay bay Kemal’in ne olduğunu, ne denli yalancı olduğunu anlatıyorsunuz değil mi?” diye konuştu ve ekledi:

“14 Mayıs’ta inşallah benim milletim bunları siyasi mefta yapacak”

Yaparsa AK Parti yapar. Yalanın en önemli mihmandarı bay bay Kemal. Eğer yalan dersi almak istiyorsanız, bay bay Kemal’in yazıhanesine müracaat edin. Onu çok iyi bilir.

Fakat 14 Mayıs’ta inşallah benim milletim bunları siyasi mefta yapacak. Sandıklara sahip çıkacağız. Her bir kardeşim sandığa muhakkak yanında en az 10 arkadaşını alacak, götürecek.

“Hanelerden yükselen dualara layık olmaya çalışıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşadığı küçük rahatsızlığa ilişkin de konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız malum rahatsızlık sebebiyle dünyanın ve ülkemizin dört bir yanı gibi Ankara’nın her mahallesinden, her hanesinden yükselen dualara layık olmaya çalışıyoruz.

“Bay bay Kemal sen onlarla yürü, bizim yanımızda millet var”

Şimdi bu FETO, bunun avanesi, bu alçağın avanesi bay bay Kemal’le beraber. Bunların yanında İP, malum yavrucuklar var. Önceleri almamışlardı, sonradan HDP’yi de yanlarına kattılar. O da yetmedi iki tane belediye başkanı aldılar yanlarına. Ankara, İstanbul…

Önce 6’lı masaydı. Sonra 7’li, şimdi 9’lu masa oldu. Bay bay Kemal, o da yetmeyecek size. Sen onlarla beraber yürü. Bize yanımızda millet var millet. Cumhuru yanına alamayan avucunu yalar.

“15 Temmuz ihanetinin rövanşını almak için yanıp tutuşanlar var”

Şimdi Ankara yeni bir destan yazmaya hazırlanıyor. Bir tarafta 15 Temmuz ihanetinin rövanşını almak için yanıp tutuşanlar var. FETO’nun Ankara’yı bombalayan eli kanlı katillerini cezaevlerinden çıkarıp aramıza gönderme sözü verenler var.

Devleti yeniden FETO’nun kamudan temizlediğimiz mensuplarına teslim etme sözü veriyorlar. Bölücü emellerini gerçekleştirmek için artık ilk asrını geride bırakmaya hazırlandığımız Cumhuriyet’imizle hesaplaşmak için yanıp tutuşanlar var.

Diyarbakır’da Yasin Börü’leri şehit eden namussuzlar bunlar değil mi? Bütün benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp, 51 Kürt kardeşimizin ölümüne sebep olanlar bunlar değil mi?

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın