Merdan Yanardağ’dan komik iddia: Pusulada Erdoğan dışındaki oylar silinecek

14 Mayıs seçimleri öncesi CHP’nin fonladığı kanallarda provokatif söylemler art arda gelmeye devam ediyor. Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Seçim pusulasında Erdoğan dışındaki adaylara basılacak oylar silinecek.” İddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için zaman daralıyor. Bu süreçte parti liderlerinden milletvekili adaylarına sahada hummalı bir çalışma yürütülüyor.  Televizyon programlarında da tek gündem seçim.

Aynı heyecanın yaşandığı programlarda, partilerin vaatleri ve çalışmaları işleniyor.  Öte yandan CHP’nin fonladığı kanallarda ise provokasyonlar bitmiyor. Bu kez Tele 1 ekranlarında akıllara durgunluk veren bir iddia ortaya atıldı. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, asılsız söylemlerini ‘istihbaratım ciddi’ diyerek açıkladı.

Pusula iddiası

Canlı yayında yaptığı açıklamalarla sosyal medyada adeta alay konusu olan Yanardağ, şu ifadeleri kullandı: Ciddi iddialar var ortada. Erdoğan’dan başkasına basılacak evet mührünün silineceği ve saat 17.00’den sonra Erdoğan kısmında ‘Evet’ mührünün görüleceğine dair çok ciddi iddialar var.

Merdan Yanardağ, 'istihbaratım ciddi' diyerek iddia etti: Pusulada Erdoğan dışındaki oylar silinecek

Uçucu mürekkep yalanı

Bunun üzerine birçok sosyal medya kullanıcısı, yapılan açıklamaları seçimi kaybetme korkusuna bağlayarak tepki gösterdi.  Yanardağ’ın bu söylemleri, geçmiş yıllardaki asılsız iddiaları da akıllara getirdi.

Muhalefet cephesinde, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine bir pusula iddiası ortaya atılmıştı. Buna göre, CHP seçmeninin oy kullanacağı sandıklarda kullanılmak üzere gönderilen mühür mürekkepleri uçucuydu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın