BM’den Guterres’in iletişim trafiğini izleyen ABD’ye nota

Birleşmiş Milletler, Genel Sekreter Antonio Guterres’in iletişim trafiğinin ABD tarafından izlenmesinden duyduğu rahatsızlığı belirtmek için bu ülkenin ABD’nin BM Daimi Temsilciliği’ne nota verdi.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) sızdırılan belgelerde ABD’nin Birleşmiş Millerler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve yardımcısını yakından izlediği ve telefon görüşmelerini dinlediği görülmüştü.

Guterres ile yardımcısı arasındaki telefon konuşması hakkındaki belgelerde Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin, “Guterres, hakkında yaptırım kararı olan Rus kurumlarını ya da bireylerini bile içerse Rusya’nın ihracat kapasitesini geliştirmeye yönelik çabaları öne çıkardı” ve “Genel Sekreter’in Moskova’yı Ukrayna’da yaptıklarından sorumlu kılma konusundaki genel çabaları baltalayıcı” ifadeleri yer almıştı.

BM’den ABD’ye nota

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Pentagon’dan sızdırılan belgelerin Genel Sekreter’in konuşmalarının çarpıtılmış özetleri olduğunu gördüklerini aktaran Dujarric, “Genel Sekreter ve diğer üst düzey BM yetkililerinin iletişim trafiğinin ABD hükümeti tarafından izlenmesi ve müdahil olunmasından duyulan rahatsızlığımızı ev sahibi ülkeye resmi olarak bildirdik” ifadesini kullandı.

Dujarric, bu tür faaliyetlerin ABD’nin BM Şartı ve BM Ayrıcalık ve Muafiyetlerine Dair Sözleşme uyarınca yükümlülüklerine aykırı olduğuna dikkati çekti.

BM’nin, notaları ülkede bulunan misyonları vasıtasıyla verdiğini kaydeden Dujarric, “ABD’nin BM Daimi Temsilciliğine nota verdik” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın