Müslüman’ın çıkarsız yaşantısı ve varlığı, zalimin zulüm terazisini bozar

Aziz Dağtekin Yazdı

Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifte buyuruyor ki, “Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır.” Biz de dilsiz şeytana dönmemek için İsrail’in Filistinli kardeşlerimize ve Mescid-i Aksa’da yaptıkları zulmü lanetliyor ve kınıyoruz. İslam düşmanlarının Müslümanlara yaptıkları zulüm ile büyüdüklerini sanıyorlar, oysa onlar bu vahşetleriyle kinimizi, düşmanlığımızı ve kalben buğuz etmemizi sağlıyorlar.

Ey hem katil hem de zalim İsrail unutma ki, Müslüman’ın çıkarsız yaşantısı ve varlığı, sizin zulüm terazinizi bozar. Her ne kadar siz devlet olduk deseniz de biz sizin gibi zalimleri devlet olarak görmeyiz. Çünkü, bizim anlayışımız her devlet olduk diyeni devlet yerine koymaz. Yine biliriz ki sizin gibi zalimler,  devlet olmaya alışkın olmadıklarından hep yerlerini yadırgamış olurlar!

Bizler Hz. Ali Radıyallahu Anh’ın zalimlikle ilgili vasiyetine kalben biat edenlerdeniz. Hz. Ali Radıyallahu Anh biz Müslümanlara buyuruyor ki; ”Bin zulme uğrasanız da, bir zulüm yapmayın. Bin defa mazlum olsanız da bir defa zalim olmayınız”

Onun için biz Müslümanlar olarak, “Siz zalimler için yaşasın cehennem.” diyoruz. Bayramlarda Cuma günlerinde, Ramazan‘da, her ne hikmetse bütün mübarek gün ve gecelerde saldırıyı bir marifet bilen İsrail, bir Ramazan ayında selam ve barış yurdu Kudüs’ü yine bir çatışma yeri haline getirmek istiyor. İsrail bu saldırganlığı ile Miracın ilk durağı Mescid-i Aksâ’nın kutsiyetini ve dokunulmazlığını hiçe sayıyor.

Katil ve zalim İsrail, Müslümanların öz vatanlarında kendi camilerinde ibadet etmelerini engelliyor. Ancak bilinmelidir ki,  Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir; Kudüs,  İslam yurdudur, dârü’s-selâm’dır. Tarih boyunca tüm dinlerin varlığını özgürce devam ettirdiği insanlığın ortak mirasıdır. Mescid-i Aksâ, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların harîm-i ismetidir. Tarih boyunca zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alan aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de yarın da Mescid-i Aksâ’nın yanında olmaya devam edecektir.

Müslümanların ayrılığını fırsata çevirmeyi hedefleyen Zalim İsrail’i bağışlamak yoksullara, mazlumlara ve Müslümanlara, can çekişen insanlığa cefadır. Rabbimiz sen ki merhametlilerin en merhametlisisin. Zulümleriyle zirve yapan ve mazlum Filistinli kardeşlerimizin dünyasında kıyametler koparan zalim İsrail’in yastığına rahatlık verme. Onları da Lut Kavmi gibi helak eyle!

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Onursal Adıgüzel’den eşine kıyak

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı …

Bir yanıt yazın