Vali Elban: Orta hasarlı binaları ağır hasarlı statüsüne aldık onları da yıkacağız

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Adana’da 13 bina yıkılırken binlerce binada kullanılamaz hale geldi ve ağır hasarlı duruma düştü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, “Orta hasarlı binaları da ağır hasarlı statüsünde değerlendireceğiz” dedi.
Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ise Adana’da ilk depremlerin ardından özellikle 20 Şubat’taki 6.4’lük Hatay depreminin birçok binayı ağır veya orta hasarlıya çevirdiğini belirterek, “Şuana kadar yapılan saha çalışmalarında 3 bin civarında ağır ve orta hasarlı bina tespiti yapıldı.  Çalışmaların tamamlanmasıyla bu sayının artabileceğini düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Orta hasarlı binaları da ağır hasarlı statüsüne koyduklarını ve onlarında yıkılacağını açıklayan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban Adana’da yapılacak toplu konutlar hakkında da bilgi verdi. Elban, evleri yıkılan ve yıkılacak olan vatandaşlara Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi ve Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesinde yapılacak toplu konutların tahsis edileceğini ifade etti.
Vali Elban, konutlar teslim edilinceye kadar vatandaşların yeni kurulacak konteyner kente veya kira yardımı desteğinden faydalanabileceğini belirtti.

Bilindiği gibi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanı Murat Kurum da orta hasarlı binalar ilgili bir açıklama yapmış şu görüşlere yer vermişti:
“Ayakta kalan binaların yüzde 20’si yıkılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ‘Güçlendirme işini yapmayalım, orta hasarlı binaları da aynı ağır hasar gibi güçlendirme yapmadan yeni bina yapıp vatandaşımıza teslim edelim’ dedi. Orta hasarlıları da ağır hasarlı statüye koyduk. 653 bin bağımsız yapı yapıp vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun için de 1 yıla ihtiyaç var. Daha önce de teslim edeceğimiz konutlar olacak.”

Kaynak: Adana masası

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

AK Parti’de değişim olacak mı?

MKYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Partide değişim olacak mı?sorusuna …

Bir yanıt yazın