6’lı Masayı dağıtan Akşener’den Okuyan’a “Hodri Meydan” mesajı!

Aziz Dağtekin Yazdı

CHP ve İYİ Parti arasındaki her geçen gün büyürken çatlak sonunda depreme dönüştü. Hem de ne deprem. Yaklaşık 50 bin canımızı alan depremi unutturan geliyorum gelmekte olan bir depremdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i varlığına inanmadığımız dosyalarla tehdit eden eski bakan Yaşar Okuyan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü duyurmuştu. Bu gizemli görüşmede pazarlığı kızıştıracağı için akıllara “Görüşmeye dosyaları da getirdi mi?” sorusu gelmişti.

 Bir yıldan fazla süreden beri birbirilerine aba altında sopa gösteren iki partinin birbirilerinin yüzüne söyleyemediklerini sağ veya sol kanatlarına söyletip gündemi sürekli işgal ediyorlardı. Bir yılda yaklaşık 15 kez bir araya gelip masal okuyan bu 6’lı masanın aslında bölücülükten başka ülkeye katacakları hiçbir katkı da yoktur. Parlamenter sistem ile yatıp parlamenter sitemle kalkanların masada kan uyuşması sağlamadan iktidar olduklarında nasıl bütünlük sağlayacakları da ciddi bir tartışma konusuydu. Bize göre 6’lı masanın ülkeyi yönetme gibi bir derdi yok aslında. Bunların tek derdi Erdoğan gitsin AB ve ABD’nin ülke üzerindeki eski egemenliği devam etsin, İMF ve sömürge düzeni geri gelsin noktasındadır.

Günlerce gündemi işgal eden Kılıçdaroğlu- Okuyan görüşmesinin kripto şifreleri aslında bellidir. Bu dosya tehditti bir göz korkutmadır. Okuyan’ın partiden ihraç ettirecek O dosyada ne vardı ki iş ihraca kadar gitti? 6’lı masadaki dosya savaşları ne ilk ne de son olacaktı. Daha önceleri de Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat bir buçuk yıl önce elinde Kılıçdaroğlu hakkında bir “dosya” olduğundan söz etmiş ama açıklamayacağını söylemişti. Varlığına inanmadığımız bu tartışmalı dosya  ve belge söylemleri Altılı Masa çevresinde bir “dosyalar savaşı” olacağının ilk işaret fişeğiydi aslında.

Şimdi Meral hanımın masayı devirdiğine göre, yaşar Okuyan’a da hodri meydandır. Eğer Yaşar Okuyan samimi ve cesursa elinde olduğunu iddia ettiği belge ve dosyaları açıklasın. Ne demişti Okuyan, “Akşener O masayı dağıttığı anda ben ve benim neslimin söyleyecekleri var. Belgeler var, dosyalar var. Konuşturtmasın beni. Çok net söylüyorum, Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili partisinin içinden negatif konuşmaların hepsi bilgisi dahilinde oluyor.

6’lı masayı dağıtır, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına aklınca bir terslik yaparsa ben de burada söylüyorum, sen de seçime gir, kim sevinir buna? AK Parti. Bunu düşünemeyecek kadar siyasi tecrübesi yok mu?”

Anlaşılan o dur ki, toplantıda Akşener’e içeriğini bilmediğimiz dosya dayatması olmuştur. Bu dayatmaya direnen Akşener hodri meydan diyerek, hem Yaşar Okuyan’ı elindeki dosyaları açıklamaya hem de CHP’ye ve masanın diğer bileşenlerine resmen meydan okumuştur. Biz bu resti böyle okuyoruz. İnanıyorum ki masanın diğer bileşenleri de bu resti bizim okuduğumuz gibi okumuşlardır.

Şimdi İyi Parti Lideri Meral Akşener, Altılı Masayı dağıttığına göre, eski bakan mertliği ve yiğitliği ile her daim övünür durur ya, eğer gerçekten sayın Okuyan bu iddialarında samimi ve cesursa elinde de böyle bir dosya varsa vakit geçirmeden derhal açıklamalıdır. Yok böyle bir dosya yoksa biz bunu hem bir tehdit hem de bir şantaj olarak okuruz. Masa dağıldığına göre, sayın Yaşar Okuyan’ı dosyaları kamuoyuna sunmaya davet ediyoruz…

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın