Hatay Belediye Başkanı Savaş: Seçime gidilirken hızlı bir şekilde binalar yapılmasın

11 ili vuran depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’da başkan Lütfü Savaş yaptığı açıklamada, seçime gidilirken hızlı bir şekilde binalar yapılmasın çağrısında bulundu.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli tarihi büyüklükte iki depremle sarsıldı.

6 Şubat sabahı felakete uyanan 11 ilin sakinleri, hem kendi hem de yakınlarının canının derdine düştü.

Deprem bölgelerinde 45 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, birçok vatandaş da evsiz kaldı.

Şimdilerde ise deprem bölgesinde geniş kapsamlı çalışmalar başlatıldı.

Devlet sahada

Bu kapsamda devletin tüm imkanları ve kurumları depremzedeler için harekete geçti.

Bakanlar da günlerdir sahada görevlendirildikleri illerde çalışmaları koordine ederek hızlandırdı.

Hasar tespit çalışmalarının ardından yeni yerleşim yerleri tespit edilerek vatandaşların bir an önce kalıcı konutlarına yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yıl süre istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen vatandaşlardan bir yıl süre isteyerek konutların en hızlı şekilde yapılıp teslim edileceğini vurguladı.

Hatay’da çalışmalar sürüyor

Depremin en çok etkilediği illerden birisi olan Hatay’da ise çalışmalar büyük bir hızla sürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) üyeleri ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, deprem sonrası durumu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

“Seçime gidilirken hızlı bir şekilde binalar yapılmasın”

Toplantıda konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçime gidilirken hızlı bir şekilde binaların yapılmasını istemediğini söyledi. 

“Hızlı karar almak istiyorlar”

Yeni yapılacak binalara karşı çıkan Lütfü Savaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Hatay’ı yeniden kurgulayacağız. Seçime giderken plansız şekilde yeniden binalar yapılmasını istemiyoruz. Hızlı karar almak istiyorlar. Demografik yapıyı korumamız, giden insanlarımızı geri getirmemiz lazım. Sabırla yapacağız bunu. Şehrin trafiğinin, sanayisinin ve benzeri her alanın iyi planlanması gerekiyor. Hatay’ın ruhunda turizm, gastronomi, tarih çok önemli. Bunları kapsayan projelere ihtiyacımız var. Ancak sarsıntılar devam ederken herhangi bir bakanlığın temel atmasını zaten doğru bulmuyoruz. Antakya’daki binaların yüzde 80’nin yıkılacağını düşünüyoruz.

Kentsel dönüşüme de karşı çıkmıştı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, 4 yıl önce depremde yıkılan Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme de karşı çıktığı ortaya çıkmıştı.

Lütfü Savaş, kentsel dönüşüm projelerini bir dayatma olarak vatandaşa aktardığı o dönemlerde şu ifadeleri kullanmıştı:

Gecenin bu saatine kadar bizleri soğuk havaya rağmen bekleyen değerli Emek Mahallesi sakinlerine teşekkür ederim. Emek Mahallemize dayatılan kentsel dönüşüm projesindeki haksızlıkları ortadan kaldıracağız. Dönüşümde rantın değil halkın yanında olacağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın