ABD’den Soylu’nun sözlerine yanıt: NATO’da müttefikiz ve güvenlik ortağıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Soylu’nun ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Flake’e yönelik sözlerine, “ABD’nin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiği şeklinde her türlü ima yanlıştır” diye cevap verdi.

ABD Büyükelçiliği’nin 27 Ocak’ta yayımladığı güvenlik uyarısının ardından; Hollanda, Almanya, İngiltere, İsveç, Fransa’nın İstanbul’daki konsolosluklarını geçici olarak kapatma kararı almasıyla başlayan gerilim sürüyor.

Türkiye’ye karşı psikolojik harp başlatıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake’e yönelik olarak, “Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık” demişti.

ABD’DEN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARINA YANIT

Konuyla alakalı Voice of America’nın (VOA) sorusuna yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin uzun geçmişe dayanan ve değerli bir NATO müttefiki ve ABD’nin güvenlik ortağı olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, “ABD hükümetinin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiği şeklinde her türlü ima yanlıştır. Türkiye uzun geçmişe dayanan ve değerli bir NATO müttefiki ve ABD’nin güvenlik ortağıdır. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yurtdışındaki ABD vatandaşlarının emniyeti ve güvenliğinden daha önemli bir önceliği yoktur. Yurtdışındaki ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukları bölgede meydana gelen belirli olaylar ve değişikliklere ilişkin gerçek zamanlı olarak ABD vatandaşlarına bilgi vermek amacıyla uyarı yayınlarlar. Bu, ikili siyasi ya da ekonomik değerlendirmelere bakılmaksızın yapılır” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Katil İsrail yine sivilleri vurdu!

7 Ekim’den bu yana on bilerce sivili katleden İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi’nin …

Bir yanıt yazın