İsveç’teki görüntüye Türkiye’den sert tepkiler

İsveç’te Türk milleti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çirkin görüntülere kabine üyeleri ve Cumhurbaşkanlığı yöneticilerinden sert tepkiler art arda gelirken İsveç yönetimi göreve davet edildi.
NATO üyeliği başvurusu Türkiye tarafından terör desteği nedeniyle veto edilen İsveç’te PKK’lılar çirkin gösterilerine devam ediyor.

Tam da teröre ev sahipliği gerekçesi ile Türkiye’nin taahhütler istediği İsveç son olarak PKK yandaşlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı çirkin bir olaya sahne oldu.

İsveç’te çirkin PKK gösterisi
PKK sempatizanları, başkent Stockholm’de PKK paçavralarını sallayarak Türkiye’ye ve Türk milletine hakaret etti.

Yaşanan olay Türkiye’den büyük tepki çekti.

Olaya ilişkin görüntüler ajanslara düşer düşmez en sert dille eleştiriler yöneltirken, İsveç’in Türkiye Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak nota verildi.

Büyükelçi’ye İsveç’te yaşanılan skandal eylemin kınandığı belirtilerek İsveç’in taahhütlerini ihlal ettiği söylendi.

Bunun yanında kabine üyeleri ve Cumhurbaşkanlığı yöneticileri de yaşanan olaya sert tepkilerini tv programlarında ve sosyal medya hesaplarında dile getirdi.

“Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz”
Cumhurbaşkanı Fuat Oktaya, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İsveç’te hain terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz. İsveç’in Nato üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz. Bu yaşananlar, Türkiye’nin haklı endişelerini bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir. Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinin bu tip hukuksuz gösterilere göz yumması beklenemez. İsveç makamlarının, kabul edilemez bu eylemleri gerçekleştiren terör grupları ve destekçileri hakkında yasal işlemleri derhal başlatmalarını bekliyoruz.”

“Gerekenin yapılmasını bekliyoruz”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop da olaya tepki gösterdi.

Şentop, “İsveç’in başkenti Stockholm’da bölücü terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan eylemi lanetliyoruz.

İsveç’in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO’ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti’nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz.”

Mevkidaşının gezisini iptal etti
İsveç Meclis Başkanı’nın ziyaretini iptal etti Şentop’un daha sonra İsveç Meclis Başkanı Norlen’in Türkiye’ye 17 Ocak’ta yapacağı ziyaretini, terör örgütü destekçilerinin Stockholm’deki provokasyonlarına tepki amacıyla iptal ettiği açıklandı.

Hulusi Akar: İsveç’i derhal tedbir almaya davet ediyoruz
Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

“NATO’ya girmek isteyen bir ülkede, 70 yıllık NATO üyesi bir ülkenin Cumhurbaşkanı’na karşı yapılan iğrenç eylemi şiddetle kınıyor, İsveç’i derhâl tedbir almaya davet ediyoruz.”

Süleyman Soylu: Alışacaklar Recep Tayyip Erdoğan bir dünya gerçeğidir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Terör örgütleri zehirli yılan gibidir aynı çuvala gireni sokar… Sarı torbalara itiraz edenler, İsveç’te terörün hain yüzüyle tekrar karşılaşmıştır. Dünyadaki terör örgütlerini de dize getireceğiz derken bunu kastetmiştik. Alışacaklar Recep Tayyip Erdoğan bir dünya gerçeğidir.” ifadelerine yer verdi.

Murat Kurum: Ülkemiz teröre yataklık yapanları rahatsız etmeye devam edecek
Tepki gösteren isimlerden biri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Kurum, “İsveç’te teröristlerin Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye’yi hedef alması alçaklıktır! İsveç makamlarının bu skandala izin vermesi ise en hafif tabirle aymazlıktır! Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde terör örgütlerini, teröre yataklık yapanları rahatsız etmeye devam edecek!” dedi.

Ömer Çelik: Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz
Olayı lanetleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şöyle konuştu:

“İsveç’in başkenti Stockholm’de terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez! NATO’ya üye olma talebinde bulunan bir devlette böyle bir hadisenin gerçekleşmesi vahimdir. Terörün eylem ve propagandasını engellemeyen bir ülkenin NATO savunmasına nasıl katkısı olacaktır.. Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır. Terörle mücadele ettiğimiz gibi, teröre imkan sağlayanların da karşısında olacağız.”

“Gerekli adımları atmaya çağırıyoruz”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuya ilişkin tepkisini gösteren isimlerden biriydi.

Altın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsveç’te terör örgütü PKK’nın üyeleri tarafından Türkiye’nin ve demokratik olarak seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz.

İsveç makamlarını daha fazla gecikmeden terör örgütlerine karşı gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın