2023 yılının ilk kabine toplantısı bugün yapılacak

Yılın ilk kabinesi bugün toplanıyor. 7’nci Yargı Paketi için Meclis çalışma takviminin de gündeme geleceği toplantıda, EYT, ekonomi, sözleşmelilere kadro düzenlemesi konuları görüşülecek.
2023 yılındaki ilk kabine toplantısı bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak.

EYT düzenlemesiÇalışma hayatına yönelik düzenlemelerin görüşüleceği toplantıda, Meclis Başkanlığı’na sunulması beklenen EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi gündem de olacak.Düzenleme ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.Enflasyon ile mücadeleEnflasyon ile mücadele de masadaki başlıklardan biri olacak.Enflasyonda devam eden düşüşün sürdürülebilirliği için yol haritası çizilecek.

Sözleşmeliye kadro
Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde sona yaklaşılırken, AK Parti’nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

7. yargı paketiKabine Toplantısı’nda ele alınacak olan bir diğer önemli konulardan biri de 7. yargı paketi olacak. Düzenleme ile “çat kapı” haciz işlemi tarihe karışacak.

Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paket, Meclis’e gönderilecek.

Kabine Toplantısı’nda terörle mücadele, enerji güvenliği konusunda atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de masaya yatırılacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Belediye başkanının kızı başkan yardımcısı yapıldı

Yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyelerde üst düzey akraba atamaları dikkat çekiyor. Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı …

Bir yanıt yazın