Sinan Ateş cinayeti sonrası Devlet Bahçeli, MHP ve Ülkü Ocakları neden suskun?

Uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, bugün Bursa’da toprağa verildi. Ateş’in ölümünün ardından birçok siyasi isim ve vatandaş sosyal medyada paylaşım yaptı. Fakat MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP yöneticileri ve Ülkü Ocakları’nın saldırıya ilişkin bir açıklama yapmaması ve cenazeye katılım sağlamaması dikkat çekti.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, dün Ankara’da motosikletli bir saldırganın açtığı ateşte başından vurularak hayatını kaybetti. Ateş’in yanında bulunan arkadaşı ise saldırıda yaralandı.

3 KİŞİ GÖZALTINDA
Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 3 kişi gözaltına alındı. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişinin gözaltına alındığını” denildi.

SİYASİLERDEN MESAJ YAĞDI
Büyük yankı uyandıran olay sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere birçok isim taziye mesajı yayımladı. Birçok vatandaş ise Ateş’in öldürülmesiyle ilgili Twitter’da yüzlerce paylaşım yaptı.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN AÇIKLAMA GELMEDİ
Ancak MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir açıklama gelmemesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Hem MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklama yapmaması hem de ne partiden ne de Ülkü Ocakları’ndan Ateş’in cenazesine kimsenin katılmaması merak uyandırdı.

CENAZEYE KİMLER KATILDI?
2 kız babası olduğu öğrenilen Sinan Ateş, dün öğle namazı sonrasında memleketi Bursa’da toprağa verildi. Cenaze namazına AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ateş’in arkadaşları, yakınları, talebeleri ve aile fertleri katıldı. Ancak MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir açıklama gelmemesi ve cenaze törenine katılmaması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın