Guardian’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı 2023 analizi

İngiliz gazetesi, mevcut iktidara karşı muhalefetin gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde birleşmesi gerektiğini savundu.
Türkiye’de siyaset sahnesi, 2023 seçimlerine aylar kala ısınmaya başladı.

Gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleriyle ilgili İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, dikkat çeken ifadelerin yer aldığı bir analize imza attı.

Dikkat çeken Erdoğan ve 2023 yorumu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin hedef alındığı görüş yazısında, “Erdoğan, bir dönem daha göreve gelmeyi hak etmiyor” şeklinde algı operasyonu yapıldı.

Satır aralarında muhalefete peş peşe çağrıların yapıldığı söz konusu analizde şöyle denildi:

“HDP desteği olmadan çoğunluğu elde edemezler”
“Ana muhalefetteki CHP’nin halihazırda cumhurbaşkanlığına aday olmayı planlayan bir ulusal lideri (Kemal Kılıçdaroğlu) var. Altı partili muhalefet ittifakı, kimi destekleyeceği konusunda bölünmüş durumda.” denildi.

Yakın tarihli bir anketin, muhalefet bloğunun TBMM’de HDP desteği olmadan çoğunluğu elde edemeyeceğini gösterdiği belirtildi.

“Muhalefet, yenmek için birleşmeli”
2023 seçimlerini muhalefetin kazanması gerektiğini savunan gazete, “Muhalefet, onu sandıkta yenmek için birleşmeli.” diye yazdı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni operasyon sinyali verdiği kaydedilerek, “Ankara, Kıbrıs ve Yunanistan’a yönelik saldırgan tavır takınıyor. AB’ye katılım umutları iç karartıcı.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin, ayrıca Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvuruları için pazarlığını sürdürdüğü de anımsatıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın