Erdoğan’dan İmamoğlu kararı değerlendirmesi

Ekrem İmamoğlu kararı sonrası yaşanalar için “Bizansvari taht oyunları” nitelemesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bunu yutmayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mardin Derik Ovası Sulaması”, “Midyat-Nusaybin Yolu”, “Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme” ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Burada toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, siyeset gündeminin önemli başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde YSK üyelerine hakarat gerekçesi ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyaset yasağına da değindi.

“Mahkeme kararı üzerinde kopartılan fırtına”

“Konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret.” diyen Erdoğan şöyle konuştu:

Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinde kopartılan fırtınanın ardında aynı faşist zihniyet var. Bu tartışmanın ne bizimle, ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı cezadan ibaret. Ortada ne bir siyasi tartışma ne fikir kavgası ne hizmet kavgası mevcut. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere, yazılıp çizilenlere bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz.

“Bizansvari taht oyunları…”

Yalan yanlış bir sürü lafın nasıl iddialı ifade edildiğini gördükçe gülüyoruz. Birilerinin Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden oynadıklarını gördüke üzülüyoruz. Halbuki karşımızdaki tablo gayet nettir.

“Kararı beğenmek zorunda değiliz”

Anayasa’nın 138’inci maddesine göre hakimler görevlerini bağımsız olarak görevlerini yaparlar. Mahkemelerin verdikleri her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Ama bu kimseye hakimlere hakaret etme, mahkeme kararlarını tanımama hakkını vermez. Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü daima milli iradede bulduk. Milli iradenin dışında hiçbir yerde çözüm aramadık.

“6’lı masa karşımıza bir isim çıkaramadı”

Bugün de vizyonlarımızı yarıştırabileceğimiz bir rakip arıyoruz. Kendisine altılı masa diyen muhalefet cenahı karşımıza bir isim çıkaramadı.

Şimdi birileri bir mahkeme kararını bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bunun adı tek parti faşizmi. Biz bunu yutmayız.”

“Önce istinafa, sonra Yargıtay’a gidecek”

Mertçe ortaya çıkıp, mücadele etmek yerine başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından kurtulamadılar. Dün darbeciler, vesayetçiler üzerinden milli iradenin ardından dolanıyorlardı, bugün yargı kararının ardından dolanıyorlar.

Henüz ortada biten bir yargı kararı yoktur. Önce İstinaf’a, sonra Yargıtay’a gidecek. Mahkemenin hatası varsa orada düzeltilir. Bizi aynı oyuna alet etmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız.

Bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, sözünü söylüyor.

“Yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsin”

Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka bir iş yapmayan altılı masa yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsin. Yeter ki çamura yatmadan adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim. Ne 2014, ne 2018 seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildi.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın