Vedat Bilgin’den EYT açıklaması: Sayı 1 milyon 800 bine yükseldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesinin gecikmesine yönelik eleştirileri yanıtladı. Bilgin, gecikmenin sürekli artan rakamlardan kaynaklandığını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeye ilişkin geri sayım sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin gecikmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Dünkü Kabine Toplantısı sonrası sonrası gazetecilere konuşan Bilgin, gecikmenin teknik nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Bakan Bilgin, “EYT çalışmamız tamamlanmadı. Çalışma bitince açıklayacağız. Gizli bir şey yok.” dedi.

“EYT’de şu an rakam 1,8 milyon civarı”

Çalışmayı aralık ayı sonu itibarıyla bitirip Meclis’e sunmayı hedeflediklerini belirten Bilgin şunları söyledi: Haziran rakamları 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1,8 milyon civarı oldu.

Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var.

EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor, inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor.

Sendikalaşma için yeni düzenleme

Vedat Bilgin, iş yerlerinde sendikalaşmanın önünü açacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Bilgin, “Biz iş kolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Mevcut kanunda işveren iş kolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz.

Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre iş kolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın