Akşener, Kılıçdaroğlu’na biat mı etti? Ağıralioğlu’nun kulağı çekildi mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Yufka yüreklilerin kutlu yolculuğumuzda yeri yoktur, asla da olmayacaktır” sözleri İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’na yönelik yorumlandı.

Altılı masada cumhurbaşkanlığı adaylığı için büyük bir kavga yaşanıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta adaylık için kendisini ön plana çıkarırken, İYİ Parti ve yuvarlak masanın daha küçük bileşenlerinden itiraz yükseliyordu.

“KILIÇDAROĞLU KAZANAMAZ”

Son olarak Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’nun siyasi kariyerine karşı, “Bu seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi diyorum” ve “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz. Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz” çıkışıyla günlerdir muhalefet cephesinde tartışma konusu olmuştu.

CHP’Lİ ENGİN ALTAY: KULAĞI ÇEKİLMELİ

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına karşı çıkmış, seçim için doğru karar verilmesi gerektiğini söylemişti. CHP’li Engin Altay ise, Meral Akşener’e seslenerek, Yavuz Ağıralioğlu’nun kulağının çekilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

AĞIRALİOĞLU: KULAK ÇEKMEYİ VE ÇEKTİRMEYİ DOĞRU BULMAYIZ

Ağıralioğlu ise, Altay’a tepki göstererek, daha muhalefetteyken bile kulağı çekilmeli denilmesinin çok tehlikeli bir anlayış olduğunun altını çizerek. Altay’a tepki göstermişti.

Ağıralioğlu sert sözleri şöyleydi: “Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya gayret ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı.

Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti’deyiz!

Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz. Siyasette, “Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız.” kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir.”

AKŞENER, YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NA REST ÇEKTİ: ASLA YERİ YOKTUR

Ağıralioğlu’nu ezip geçen Akşener, Altay’ın sözlerinden 5 gün sonra CHP’ye zeytin dalı gönderdi. Partisini bugünkü grup toplantısında konuşan Akşener’in, Yavuz Ağıralioğlu’na verdiği sert uyarıları şöyle:

“Bu seçim milletimiz için ya köprüden önceki son çıkış ya da devam eden yıkımın son halkası demektir. Böylesine önemli bir süreçte bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara, yolumuza tuzaklar kuranlara karşı birlikte ve dimdik durmalı ve sımsıkı kenetlenmeliyiz.

Türk Milleti’ni sevenler, birbirlerini sevmekte birleşmeye mecburdurlar. Hiçbir kardeşimizin bir diğer kardeşimizin kalbini kırmaya hakkı olmadığı gibi, vazgeçeceğimiz bir tek dava arkadaşımız da yoktur. Ama üzerine basarak vurgulamak isterim ki İYİ’ler ailesinin temel şiarına uymak istemeyenlerin ve bu ağır yükü taşımaktan imtina eden yufka yüreklilerin kutlu yolculuğumuzda yeri yoktur, asla da olmayacaktır.”

AKŞENER KILIÇDAROĞLU’NA BİAT MI ETTİ?

Bu sözler “İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığına boyun mu eğdi” yorumlarına neden oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın