Otomobilde matrah düzenlemesi fiyasko! İndirim var araç yok! Stokçuya gün doğdu!…

Otomobillerde ÖTV matrah düzenlenmesi ile birlikte bazı modellerin fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından vatandaşlar bayilere gitti. Talep ettikleri araçlar için galericilerden “otomobil yok” cevabını alan vatandaşlar, Aralık-Ocak ayı için gün verildiğini ancak o aylarda gelecek zamlardan endişelendiklerini dile getirdi.

Otomobillerde ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle bazı modellerde fiyatlar düştü. Sıfır otomobillerde oluşan indirimler sonrası vatandaşlar bayilere akın etti. Ancak bayilerde sıfır otomobil bulabilmek neredeyse imkansız. Bazı bayilerin ise otomobilleri stokladığı ifade edilirken, yılbaşında otomobil fiyatlarında yeni zam beklentisi oluştuğu öğrenildi.

MATRAH ALT LİMİTİ 120 BİN LİRADAN 184 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Otomobillerde ÖTV matrahlarının belirlenmesinde değişikliğe gidildi. Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi.

“OTOMOBİL YOK”

Bu değişiklik ile birlikte 595 bin TL ve altındaki araçların fiyatlarının düşmesiyle birlikte bu fırsatı kaçırmamayı düşünen vatandaşlar bayilerin yolunu tuttu. İndirime giren otomobil markalarının bulunduğu bayilerini gezen vatandaşlar bayilerden “otomobil yok” cevabı alıyor.

ARALIK VE OCAK AYI İÇİN GÜN VERİYORLAR

Bayiler vatandaşlara Aralık ve Ocak ayı için gün verirken; vatandaşlar ise Aralık ayında otomobillere zam geleceği endişesini yaşıyor.

OTOPARKLARDA SIFIR ARAÇLAR DURUYOR

Öte yandan bazı otomobil galerilerinin otoparklarında ise çok sayıda sıfır otomobil bulunduğu dikkat çekerken, bu araçların daha önce siparişi verilenler olduğu cevabı veriliyor.

İNDİRİMLİ ARAÇ LİSTESİ YAYINLANDI

ÖTV Matrah düzenlemesi sonrası birçok araçta indirim yapıldığı duyuruldu ve indirimli araçların listesi yayınlandı.

Matrah düzenlemesi sonrası indirimli araçları, Renault, Fiat ve Hyundai otomotiv firmalarının yetkili bayisine sorduk. Ancak bayiler 3 markada 29 model için araç yok derken, sadece Renault Taliant’ın bir versiyonunun ellerinde olduğunu açıkladılar.

Pandemiyle başlayan çip krizinden bu yana üretimde sıkıntı yaşanan otomotiv sektöründe, yıl sonunda araç yokluğu daha çok yaşanmakta. Hal böyleyken yıl sonu ve yıl başlarında yapılan indirimlerden vatandaş faydalanamıyor.

Görüştüğümüz bayi yetkilisi “matrah indirimi olması şu an için bir fayda sağlamıyor, zaten şu an araç yok ve gelecek araçlar da o günün zamlı piyasa koşullarına göre satılacak. Bir de araç olsa bile banka kredisi kullandıramıyoruz. Çünkü hem vadeler kısa hem de bankalar satılan aracın 3 gün içerisinde ruhsatını istiyor. Bu da imkansız. Özet olarak matrah indirimi var ama araç yok. Boş bir düzenleme” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın