Erdoğan: Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu

Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenin başarılı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı olan öğretmenleri tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu’nda yemekte bir araya geldi.

Binlerce öğretmenin başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavları ile beklediği müjdeli haber de Öğretmenler Günü’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Başöğretmenlik sınavı hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı olan öğretmenler hakkındaki verileri açıkladı.

66 bin 422 öğretmenin başöğretmenlik için ter döktüğü sınavda başarılı olduğunu belirten Erdoğan, 516 bin 974 öğretmenin ise uzman öğretmen olma hakkını kazandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Kanun kapsamında uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368’i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı.

“66 bin 679 uzman öğretmenimiz  başöğretmen olma hakkını kazandı”
Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422’si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise, doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuşlardı. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz  başöğretmen olma hakkını kazandı. Gerek kışkırtmalara prim vermedikleri gerekse gösterdikleri üstün başarı dolayısı ile uzman ve başöğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Milli Eğitimi Bakanlığımız da öğretmenlerimizin kazanımlarına kazanım katacak bu süreci süratli ve başarılı bir şekilde yönettiği için kutluyorum. Değerli misafirler, inşallah önümüzdeki dönemi hep birlikte, Türkiye Yüzyılı yaparak evlatlarımıza daha huzurlu daha müreffeh bir ülke bırakacağız.”

Konuşmasında İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda şehit olan Arzu Özsoy ile Karkamış’ta şehit edilen Ayşenur Alkan’ı da unutmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre kurban verilen tüm öğretmenleri yâd etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim, şehitlerimizin mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin. Vatanına ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmek uğruna canlarını feda eden öğretmenlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmayı görev addediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılan şehitler anıtı ve abidesini, öğretmenlere şükran borcunun mütevazı bir ifadesi olarak gördüklerini belirterek açıklamalarını şu ifadeler ile sürdürdü.

“Sergiledikleri fedakârlıklarla millî eğitim tarihimize adlarını şanla, şerefle yazdıran 191 kahramanın hiçbirinin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz.

“Gabar’da da olacağız, Cudi’de de olacağız, Tendürek’te de olacağız”
Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine düzenledikleri hava harekâtlarıyla saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Şu anda Parlamentomuzda bundan rahatsız olan –maalesef- ne idüğü belirsiz birileri var. Bundan rahatsızlar, niye rahatsızlar?

Millî İstihbarat, Silahlı Kuvvetler, Polis Teşkilatı niye kalkıp da bu insanlarla uğraşıyormuş… Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı; polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak. Bunu bugün söylemiyoruz… Gabar’da da olacağız, Cudi’de de olacağız, Tendürek’te de olacağız velhasıl nerede varsa orada olacağız.

“Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz”
Bizim öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz, bu bundan sonra da böyle gidecek. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar, sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz.”

“Hatırlıyorum ki 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı”
Milletin emanetini yüklendikleri günden itibaren eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye büyüdükçe, Türkiye’nin şartları ve imkanları çoğaldıkça bunu, her şeyden önce öğretmenlere yansıtmayı görev bildiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Son 20 yıldır öğretmenlerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için tarihi nitelikte pek çok adımlar attık. Ülkemizin 81 vilayetine, anaokuluyla, ilkokuluyla, ortaokuluyla, lisesiyle, üniversitesiyle her seviyede çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık.

Derslik sayımızı ikiye katlayarak ülkemizin uzun yıllardır kanayan en büyük yarası olan kalabalık sınıf meselesini çözüme kavuşturduk. Ben 75 kişilik sınıfta okudum ve yine öyle hatırlıyorum ki 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı. Ama şimdi sayı 20’nin altına indi.

“Bizim çektiğimiz çileyi, bu nesil çekmesin istedik”
Bu durup dururken olmadı, bu bir azmin bir gayretin neticesinde oldu. Bizim çektiğimiz çileyi, bu nesil çekmesin istedik. İstedik ki bu yavrularımız en ideal şekilde yetişsin. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını, ilköğretimde 28’ten 15’e, ortaöğretimde 18’den 13’e indirdik.”

Okulları bakımsızlıktan kurtararak spor salonundan kütüphanesine, laboratuvarından akıllı tahtasına kadar her alanda en modern imkanlarla donattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin altyapısını bu derece büyütürken eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmenleri de ihmal etmediklerini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın