Bilgin: EYT, aralıkta Meclis’te, sözleşmeli personelde çalışmayı tamamladık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personellerin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşündüklerini belirterek, “Çalışmayı tamamladık” dedi.
Bugün hem sözleşmeli personel hem de EYT’lilere güzel haberler geldi…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı.

“Çalışmayı tamamladık”
Sözleşmeli personellerin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşündüklerini açıklayan Bakan Bilgin, “Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız.” dedi.

Kabine sonrası söylemişti
Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili kamu kuruluşları ile görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Bakan Bilgin, “Görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz, 500 bin civarında kişi yer almaktadır.” demişti.

EYT, aralıkta Meclis’te
Emeklilikte Yaşa Takılanlar’la (EYT) ilgili de konuşan Bakan Bilgin, ilk kez sayı verdi.

Şartları dolduran 1.5 milyon kişi olduğunu belirten Bilgin, düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis’e sunulacağını söyledi.

Şartları taşıyanların yüzde 87’sinin özel sektörde çalıştığını söyleyen Bilgin, “Özel sektör kıdem tazminatı sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Kimse endişe etmesin bu sorun Meclis’te çözülmüş olacak.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın