EYT’nin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor

Milyonlarca emeklilik hayali kuranların beklediği düzenleme olan EYT’nin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesi için hazırlıklar yapılıyor.
EYT’liler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar), büyük bir merakla çıkacak düzenlemeyi bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM’nin gündeminde yer alan düzenlemeyi aralık ayında açıklayacaklarını söylemişti.

Bugün de kulislerde konuşulan düzenlenmeyle ilgili tarih netleşti.

15 Ocak itibarıyla

Ankara’da kulislerde konuşulan düzenlemede EYT’nin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor.

Önümüzdeki süreçte bütçe görüşmelerinin olacağı TBMM Genel Kurulu’nda hemen sonrasında gelecek torba yasada EYT konusu yer alacak.

Arka arkaya açıklanacak

Hem asgari ücret hem de EYT için önemli adımların atıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günler öncesinden duyurmuştu.

Müjdelerin arka arkaya açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa, bunları da yine açıklayacağız.

Tabii en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya yani biz 2023’e bunları da açıklayarak girmiş olacağız.” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın