Sende mi Babacan? Türk Ordusu mu, PKK mı? Tercihin yanlış!…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk askerine iftira atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki göstererek ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.

Türkiye’nin gündeminde, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı var.

Göreve geldiği günden bu yana PKK sempatisini saklamayan Fincancı, son olarak bir PKK yayın organında, Türk askerinin törör örgütüne yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullandığını söyledi.

Muhalefet destek sırasına girdi

Bu iftiranın ardından başlatılan soruşturma sürecinin ardından gözaltına alınan Korur için muhalefet partileri adeta destek sırasına girdi.

HDP ve CHP’den yapılan açıklamaların ardından bir açıklama da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi.

“Fincancı’nın bir konuşmasıyla Türkiye’nin itibarı zedelenmez”

Babacan, Fincancı’nın bu iftirasını hafife alarak Türkiye’nin itibarının bir açıklama ile zedelenmeyeceğini söyledi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin itibarı Şebnem Korur Fincancı’nın bir konuşmasıyla zedelenmez. Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız. Fikirlerin doğruluğunu yanlışlığını, özgür tartışma ortamlarında konuşabiliriz. Yargı sopası altında değil.”

“Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır”

Babacan’ın partisinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da Korur’a destek açıklaması yaptı.

Yeneroğlu, “Şebnen Korur’un ifadelerinden rahatsız olabilir, en sert demokratik tepkinizi gösterebilirsiniz. Ancak şiddete çağrı olmayan ve hiç kimsenin hakkını ihlal etmeyen bir görüşten dolayı suçlayamaz, cezalandıramazsınız! Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır!” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın