TÜED Yüreğir Şubesindeki vurgun iddiasında hesap günü yarın!

Adana polisinin yaptığı operasyonda tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik yaptığı öne sürülen emekliler derneği başkanın mali sıkıntıda olan emekli üyelerine yazın bile kömür satışı yapılmış gibi gösterip para aldıkları iddiasıyla yargılamanın yapıldığı davanın duruşması yarın 25 Ekim Salı günü başlıyor.

Adana polisinin yaptığı operasyonda tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik yaptığı öne sürülen emekliler derneği başkanın yarın hesap vereceği büyük gün olarak yorumlayan  ve şok iddiada bulunan mağdur üyeler, “Hukuk devletinde yapılan kötülükler ve zulümler zalimlerin yanında kar olarak kalmamalı. Dün bizim mağduriyetimizden istifade eden dernek başkanı, bugün davadan vaz geçmemiz için bize yüksek paralar teklif ediyor. Ama biz davamızdan vaz geçmeyeceğiz. Ancak büyük paralar karşılığında davalarında vaz geçenler de var. Onları da vicdanlı olmaya, zalimlerle yargı önünde hesaplaşmaya davet ediyoruz. Derneğin genel merkezini de emekliye odun-kömür ticareti adı altında kömür satışının temelli yasaklanmasını, SGK ile olan anlaşmasını iptal edilmesini istiyoruz” dediler.

Borç batağına düşen emekli üyelere yazın bile kömür satışı yapılmış gibi gösterip, odun-kömür yerine para aldıklarını iddia eden ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen TÜED Yüreğir Şubesi’nin bazı emekli üyeleri,” Allah devletimize zeval vermesin. Dün bize zorla senet imzalatanlar, yarın yargı önüne çıkacaklar. Adaletimize güvenimiz tamdır. Havada bulup tavada yiyen başkan ile yönetiminin kendilerinin, yakınlarının mal varlığının incelenmesini talep ediyoruz. Seçime girerken, parasızlıktan aracına akaryakıt alamayan başkanın, seçildikten sonra ki yaşamındaki ciddi değişikliğin incelenmesini arzu ediyoruz” diyerek şok iddiada bulundular.

NE OLMUŞRU?

Bilindiği gibi Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi yöneticilerinin ve iki farklı grubun tefecilik yaparak haksız kazanç sağladıkları iddiası üzerine harekete geçmiş, ekipler, şüphelilere yönelik 28 Mart’ta şafak vakti operasyon düzenlemişti.

Yapılan eş zamanlı baskınlarda Yüreğir Şube Başkanı A.Ç., genel sekreter A.B., sekreter İ.Y. ile odun ve kömür satışı yerine para satışı yaptığı iddia edilen bir firmanın işletmecisi Y.Y.’nin de bulunduğu 22 zanlı gözaltına alınmış, adreslerde yapılan aramalarda dernek üyesi emeklilere ait çok sayıda maaş kesinti belgesi, 21 emekli kimlik kartı ile alacak notlarının bulunduğu defter ve dijital materyal ele geçirilmişti.

Emniyete götürülen dernek yöneticilerinin, borçları nedeniyle kredi çekemeyen, ticari sicili bozuk olan dernek üyesi emeklileri, iş birliği yaptıkları odun-kömür işletmecisine yönlendirip, bunlara odun-kömür satılmış gibi gösterip, yüksek faizle para sattıkları iddia edilmişti. Yapılan iddiaya göre, borç karşılığında muvafakatname imzalayan emeklilerin, aldıkları paranın 2 katının maaşlarından kesildiği, bu paranın da dernek yöneticileri ile kömürcü arasında paylaşıldığı iddia edilmişti. Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesinde daha önceleri de aynı yöntem ile büyük vurgun yapıldığı iddiasına rağmen mevcut başkan A.Ç.’nin de aynı yöntemi kullanarak yaklaşık 20 bine yakın üyesi bulunan dernek üyelerinin bazılarına yaz aylarında bile tonlarca kömür almış gibi gösterildikleri ortaya çıktığı bildirilirken, yapılan çalışma sonucu dernek yöneticilerinin görev yaptıkları 3 yıl boyunca yaklaşık büyük bir vurgun yaptıkları iddia edilmişti.

Emniyetteki sorgularında suçlamaları reddeden şüphelilerden kömür işletmecisi Y.Y., yanına gelen emeklilere acıdığı için para verdiğini iddia etmiş, hesap hareketleri incelenen şüphelilerden sekreter İ.Y.’nin ise kendisine söylendiği şekilde gerekli evrakları düzenlediği, konuyla bir ilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye “tefecilik, evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla sevk edilen dernek başkanı A.Ç., genel sekreter A.B., sekreter İ.Y. ile kömür işletmecisi Y.Y. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlıların dava ile ilgili duruşmasının 25 Mart Salı günü yarın başlayacağı bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın