Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na başörtüsü çağrısı: Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim

Toplu açılış töreni için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan burada tören alanında toplanan binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı vatandaşları selamladıktan sonra hitabına başladı. Başörtüsüne anayasal güvence  Erdoğan burada Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çağrısıyla başlayan tartışmalara değindi.

Cumhurbaşkanı bu kapsamda Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü yasal güvenceye alma teklifine karşı anayasal güvence teklifini gündeme getirmiş ve çalışmalar da başlatılmıştı.

Konuya ilişkin, “Sunacağımız teklif yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır.” ifadelerini kullanan Erdoğan Anayasa çağrısını yinelerken, referandum yapılabileceğini de söyledi.

Başörtüsü için referandum çağrısı

Erdoğan, “Hatta şunu da yapabiliriz; İlk defa Malatya’da açıklıyorum. Öyle mi? Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim. Kararı millet versin. Türkiye yüzyılı bu tür tartışmaların aşıldığı yeni bir devrin adı olacaktır. dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: “Yaklaşık 2 yıllık bir aranın ardından tekrar Malatya’da sizlerle hasret gidermenin mutluluğu içindeyim. Tarihe ismini seçkin insanların şehri diye yazdırmış Malatya bugün de bütün parıltısıyla yoluna devam ediyor.

Malatya’ya 20 yılda 33 milyar liralık yatırım yaptık. Seviyoruz Malatya’yı. Sağlıkta 14’ü hastaneden oluşan toplam 68 sağlık tesisi yaptık. Malatya’mıza ilk evim kampanyasıyla 2 bin 500 konut, ilk iş yerim kampanyasıyla 500 iş yeri daha kazandırıyoruz.

Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız Malatya’daki bölünmüş yol uzunluğunu 462 kilometreye çıkardık. Toplam yatırım tutarı 8 milyar lirayı geçen 133 ayrı projenin resmi açılışını buradan yapacağız.

Malatya’ya elimiz boş gelmedik yine dolu dolu geldik. Malatya’yı Sivas’a bağlayan 104 km’lik Hekimhan Yolu’nu, 8 tüneli ve 14 köprüsü ile birlikte resmen hizmete alıyoruz. TOKİ vasıtasıyla Malatya’da 17 bin 843 konut projesini hayata geçirdik. İ

lk evim kapsamında 2 bin 500 daha konut kazandırıyoruz. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük talebini gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle çözdük. Ekonomimizi büyütüp istihdamı artırdık.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın