ABD kuklası Yunanistan’da gaz sancısı başladı!

Komşu Yunanistan’da, “Türkiye, Akdeniz’de gaz sahası buldu” paniği yaşanıyor. Türkiye, Akdeniz’de Oruç Reis için yeni bir NAVTEX ilan ederken, Yunan basını gelişmeyi “Akdeniz’de gaz sahası bulundu” şeklinde servis etti.

Türkiye’nin sismik araştırma gemilerinden Oruç Reis için yeni NAVTEX ilanı yayınlandı. Oruç Reis, 6 ay boyunca Akdeniz’de gaz rezervi arayacak. Oruç Reis’in çalıştığı alana yakın bir bölgede Albülhamid Han sondaj gemisi de çalışmalarını sürdürüyor. Yörükler 1 kuyusunda çalışma yapıyor, 7 Ekim tarihine kadar çalışmalarını sürdürecek.

GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Elde edilen bilgilere göre, iki geminin aynı noktada çalışması Yeni bir keşif mi var?” sorularını ortaya koydu. Önümüzdeki süreçte bu iki geminin buradaki çalışmalarından yeni bir haber gelebilir.

İki geminin çalışmaları Yunan basınının da gündeminde. “Abdülhamid Han’ın faaliyet gösterdiği Antalya Körfezi açıklarında doğal gaz yataklarının bulunduğuna yönelik işaretler var” bilgileriyle Yunan basınında haberler paylaşıldı.

Oruç Reis bir süredir Filyos limanındaydı. Modernize edilen gemi 3 boyutlu araştırma yapabilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra görevine başlayacak. Tüm bu gelişmeler gözlerin Antalya Körfezi’ne çevrilmesine sebep oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kurum’un hediye poşetini çöpe atan Murat Ünalmış, geri vites yaptı!

Oyuncu Murat Ünalmış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum adına evine getirilen seçim torbasını …

Bir yanıt yazın