Ünlü bankadan resesyon sinyali geldi! Çift haneli enflasyona hazır olun uyarısı

Almanya Merkez Bankası, enerji krizine bağlı olarak Alman ekonomisinde resesyon ve çift haneli enflasyon beklendiğini dile getirdi.
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ekonomiye yönelik eylül ayı raporunda, enerji krizi nedeniyle Alman ekonomisinin resesyona girdiğine ilişkin işaretlerin giderek arttığını aktardı.

Bankaya göre Almanya’da enflasyon gelecek aylarda çift hanelere ulaşabilir.

Resesyon yaşanırsa ana nedeni enerji krizi olarak tanımlandı

Raporda, Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak ortaya çıkan enerji krizi bunun ana nedeni olarak gösterildi. Ekonomik faaliyetlerin kışın daralması bekleniyor

Alınan bilgilere göre, Bundesbank’ın raporunda, Alman ekonomisinin resesyona girdiğine dair artan işaretler olduğu belirtilerek, ekonomik faaliyetlerin sonbahar ve kış aylarında belirgin şekilde daralacağına işaret edildi.

Destekler ağustosta son buldu
Raporda, enflasyona karşı 9 euroluk toplu taşıma bileti ve akaryakıtta indirim gibi bazı hükümet destek önlemlerinin ağustos sonunda bitmesinin ardından enflasyonun gelecek birkaç ay içinde çift hanelere ulaşabileceğine işaret edildi.

Enflasyon yüzde 7,9
Temmuzda yüzde 7,5 olan yıllık enflasyon, ağustosta yüzde 7,9’a çıkarak ilk petrol krizinin yaşandığı 1973-1974 kışından bu yana en yüksek oranı görmüştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın