Kılıçdaroğlu: HDP’ye bakanlık kararını 6’lı masa verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’ye bakanlık verilip verilmeyeceği konusunda kararın 6’lı masada olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde oluşturulan 6’lı masanın, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye bakanlık verme planı deşifre oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, HDP’ye bakanlık verilebileceğini söylemesi üzerine siyasetin gündemi hareketlendi.

6’lı masada kriz
İyi Parti’den bazı isimler HDP’ye bakanlık verilmesine karşı çıktı, bazı isimler ise ittifak uğruna sessiz kalmayı tercih etti.

CHP ise; HDP ittifakına karşı çıkan İyi Partililere, belediyelerden alınan ihaleleri deşifre ederek cevap verdi.

Tartışmalar devam ederken masadan ayrılış senaryoları da güçlendi.

Meral Akşener’in Mansur Yavaş’ı aday göstereceği, Ekrem İmamoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları bir anda kamuoyuna yansıdı.

Açıklamaları yakından takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tavrını ortaya koydu.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre; Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’e tepki gösterdi ancak yaptığı açıklamada HDP’ye bakanlık verilebileceğini de doğruladı.

HDP’ye bakanlık kararını 6’lı masa verecek
Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın