Mersin’de orman yangını, 30 ev tahliye edildi!

Rüzgarın etkisiyle ormanda geniş bir alana yayılan yangına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. 5 uçak ve 3 helikopterin müdahalede bulunduğu yangında vatandaşlar evlerinden tahliye edildi.

Yaz aylarında sıkça yaşanan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi.  Mersin’in Gülnar ilçesindeki ormanlık alanda sabah saatlerinde yangın çıktı.

Geniş alana yayıldı

Henüz neden çıktığı bilinmeyen yangın, kısa sürede rüzgarın şiddetiyle büyüyerek yayıldı.  Geniş alanda devam eden yangın için bölgeye 40 arazözlü çok sayıda ekip karadan müdahaleye geçti.

Havadan müdahale

Havadan müdahale için ise 5 uçak ile 3 helikopterin görevlendirildiği bildirildi. Yerel kaynaklarından alınan göre; bölgede yangın söndürme çalışmaları sürerken bölgeye giden arazöz şarampole devrildi.

Vatandaşlar için lojman hazırlandı

300 işçinin müdahale ettiği yangın nedeniyle bölgeye yakın 30 ev tedbiren boşaltıldı. Okul bahçesine alınan vatandaşların barınma ihtiyacı için lojmanlar hazırlandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın