Başkan Erdoğan’dan Bosna Hersek’e yatırım çağrısı!

3 günlük Balkan turunun ilk durağı olan Bosna Hersek’de diplomatik temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Bosna-Hersek-Türkiye İş Forumu’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada iş adamlarına seslenen Erdoğan Bosna Hersek’e yatırım çağrısında bulunurken, “Ticaret hacmimiz bu yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artışla 627 milyon dolar olarak gerçekleşti.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2022 sonunda 1 milyar dolar ticaret hacmini aşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Diplomatik temaslar için Bosna Hersek’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek-Türkiye İş Forumu’na katıldı.

Yatırımcıları Bosna-Hersek’e davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke arasındaki ticaret hacminin bu yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artışla 627 milyon dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;  Bosna Hersek ile ilişkilerimize her zaman özel bir önem atfettik. Bosna Hersek politikamız her zaman samimi, kucaklayıcı ve birleştirici oldu.

Ticaret ve yatırımlarımızın artan seviyesinden memnunuz. İki ülke arasındaki yakın ilişkiler göz önüne alındığında ticaretimizin daha da geliştirilme potansiyeli var.

Ticaret hacmimiz bu yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artışla 627 milyon dolar olarak gerçekleşti.

2022 sonunda 1 milyar dolar ticaret hacmini aşmayı hedefliyoruz.

Ayrıntılar geliyor…

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın