Erdoğan: Yunanistan ne siyasi ne ekonomi ne de askeri açıdan bizim dengimiz değil

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplandı. 2 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ı uyardı. Erdoğan “Dengimiz de muhatabımız da değilsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı 2 saat sürdü.

Kritik toplantıda banka promosyonlarından sosyal konut projesinin detaylarına, dar gelirli vatandaşlarının borçlarının silinmesinden enflasyonla mücadeleye kadar çok sayıda önemli konu ele alındı.

Toplantı sonrası konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Son dönemde ülkemize yönelik tacizlerini artıran Yunanistan ile şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Yunanistan ne siyasi ne ekonomi ne de askeri açıdan bizim dengimiz değildir.

Salgın döneminde herkes içine kapanırken biz üretim, istihdam ve ihracatı artırmak için çalıştık. Bu yılın ilk çeyreğinde 7,54 olan büyüme ikinci çeyrekte 7,6 olarak gerçekleşmiştir.

OECD içinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olduk. Ülkemizin enerji ihtiyacını yerli ve milli kaynaklardan temin etmek için çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz.

“ENFLASYON HIZLI İNİŞE GEÇECEK”

Borsamızın sürekli rekorlar kırması sermaye piyasalarına güvenin göstergesidir. Enflasyon en ciddi sorunumuzdur. Yılbaşından sonra enflasyonun hızlı inişine şahitlik edeceğiz. Orta Vadeli Program sonunda milli gelirimizi 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

“PAKİSTAN’A YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhuriyet tarihi boyunca başımız her sıkıştığında Pakistan’ı yanımızda bulduk. Ülkedeki sel sonrası çıkan görüntüler yüreğimizi dağladı.

Türkiye ve Türk milleti olarak buna kayıtsız kalmadık. 11 uçak ve 2 iyilik treni Pakistan’a hareket etti. Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını sarana kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz. Her hafta toplam 500 bin gıda kolisini Pakistan’a ulaştıracağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın