11 Eylül’ün provası mı? ABD’de uçak kaçıran bir şahıs polisi alarma geçirdi!

ABD’de havaalanı çalışanı olduğu iddia edilen bir şahıs uçak kaçırdı. Güvenlik ekiplerini alarma geçiren şahıs uçağı, süpermarkete düşürmekle tehdit etti. Bir süre havada daireler çizerek ilerleyen uçak, polisin şahsı ikna etmesi ile saatler sonra güvenli bir şekilde iniş yaptı.
ABD’de bir uçağı kaçıran kimliği belirsiz kişi, polisle yaptığı görüşmede uçağı Mississippi eyaletindeki bir süpermarkete düşürmekle tehdit etti.
Saatlerce daireler çizerek uçan şahıs, polisle görüştükten sonra uçağı güvenli bir şekilde indirmesini ardından gözaltına alındı.
Missisippi Eyalet Valisi Tate Reeves olayın ardından yaptığı açıklamada kimsenin yaralanmadığını söyleyerek, Tupelo’daki kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.
NE OLMUŞTU?
Tupelo Polis Departmanı yaptığı açıklamada, “3 Eylül saat 05.00 civarında Tupelo Polis Departmanı’na bir uçağın Tupelo üzerinde uçtuğu bildirildi. Uçağın pilotu, E911 ile temas kurdu ve kasıtlı olarak WalMart süpermarketine çarpmakla tehdit etti” denildi.
Polis, mağazaları boşaltmak ve insanları mümkün olduğunca bölgeden dağıtmaya çalıştığını söyleyerek, pilotla doğrudan görüştüğünü de belirtti. Polis tarafından daha sonra yapılan açıklamada, uçağın yaklaşık 08.35’te Tupelo’nun kuzeyinde hala havada olduğunu ve yetkililerin tehlikeli durumu izlemeye devam ettiğini ekledi.
HAVAALANI ÇALIŞANI OLDUĞU İDDİASI
Sosyal medyada olaya ilişkin yayınlanan videolarda uçağın bölgedeki evlerin ve iş yerlerinin üzerinde daireler çizerek uçtuğu görüldü. Yerel basında yer alan haberlere göre ise pilotun bir havaalanı çalışanı olduğu iddia edildi.
Tupelo Valisi Tate Reeves yaptığı açıklamada, “Eyalet kolluk kuvvetleri ve acil durum yetkilileri bu tehlikeli durumu yakından takip ediyor. Tüm vatandaşlar tetikte olmalı ve Tupelo Polis Departmanından gelen güncellemelerden haberdar olmalıdır” dedi.
Yetkililer, bölge halkından olay bitene kadar bölgeden uzak durmalarını isteyerek, tehlike bölgesinin Tupelo’dan bile çok daha geniş olduğu konusunda uyardı. Polis, “Şu anda bölgemizdeki tüm Acil Servisler tetikte olmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın