Türkiye S-300 ile F-16’ya kilit atan Yunan tacizini NATO’ya gönderiyor

Milli Savunma Bakanlığı, Türk F-16’larına Yunan tarafından atılan radar kilidi kayıtlarını NATO’ya göndermeye hazırlanıyor.
Yunanistan, Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz bölgelerinde Türk uçaklarına karşı provokasyonlarını sürdürüyor.

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16’lar, NATO’nun “Varlık Gösterme Harekatları” kapsamında Doğu Akdeniz’de uçuş gerçekleştirdiği sırada Yunanistan’a ait uçaklar tarafından, radar kilidi atılarak taciz edilmişti.

NATO görevini tehlikeye sokan Yunanistan, sert bir tepki ile karşılaşsa da tacizine devam etti.

Yunan’dan bir taciz daha
Son olarak bir atışta daha bulunan Yunan, 23 Ağustos tarihinde Türk F-16’larını Ege ve Doğu Akdeniz’de uluslararası hava sahasındaki görev uçuşları esnasında, Girit Adası’nda konuşlu Yunanistan’a ait Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminden radar kilidi atılarak taciz etti.

Yunanistan’ın NATO müttefiki olan ülkenin F-16’larına radar kilidi atması, ‘Düşmanca hareket’ sayılırken, Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Türkiye kayıtları NATO’ya gönderiyor
Türkiye, Yunanistan’ın, Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO Genel Sekreterliği ve ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlanıyor.

Ocak’tan itibaren 256 hava ihlali
Sene başından bugüne kadar Yunanistan’a ait savaş uçakları Türk hava sahasını 256 defa ihlal ederken, Türk jetlerine yönelik 158 tacizde bulundu.

Yunanistan sahil güvenlik botları da Türk kara sularını 33 defa ihlal etti.

“Yunanistan bizim dengimiz değildir”
Bir diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan tacizine sert bir dille karşılık verdi.

“Yunanistan, bizim ne siyasi ne ekonomik ne de askeri olarak dengimiz ve muhatabımız değildir.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti;

“Yunanistan uçaklarımızı tacizle başlayan hasmane tutumunu S-300 kilidi atarak sürdürdü. Bir ülke uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir harekettir. Bu NATO’ya yapılmış bir tacizdir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın