Üniversite hastanelerinde çalışanlara düzenleme geliyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin hakları için yasal mevzuat çalışması başlattı.
YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim kurumlarına bağlı kamu hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin hak kaybına uğramaması ve özlük hakkı iyileştirmelerinin yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yasal mevzuat çalışması yapıldığını açıkladı.

İşte Prof. Dr. Erol Özvar’ın açıklamalarının tamamı;

Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız’ın talimatıyla, söz konusu iyileştirmelere matuf olarak yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır.

Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş hâliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın