British Airways, 10 bin uçuşu iptal etti

Heathrow’un en büyük işletmecisi konumundaki şirket, personel eksikliğinin oluşturduğu baskıyı, sefer iptalleriyle gidermeye çalışıyor.
İngiltere’de havacılık sektörü, personek eksikliği nedeniyle zor günlerden geçiyor.

Koronavirüs salgınından dolayı hızla azalan çalışan sayısı, sefer iptallerine yol açıyor.

İngiltere merkezli British Airways, gelecek yılın mart ayına kadar Heathrow Havalimanı varışlı ve çıkışlı 10 bin uçuşu iptal etti.

Söz konusu şirketin kısa mesafeli uçuş tarifesini yüzde 8 oranında küçültme kararı, Londra’daki havalimanının yaz aylarındaki günlük 100 bin yolcu sayısı sınırını ekim ayının sonuna kadar 6 hafta daha uzatmasının ve hava yollarından daha az uçuş satışı yapmalarını istemesinin ardından geldi.

Personel eksikliği baskı oluşturuyor
Heathrow’un en büyük işletmecisi, personel sorunlarının neden olduğu baskıyı hafifletmek için daha önce yaz boyunca on binlerce uçuşu durdurmuştu.

Ayrıca bu ayın başlarında Heathrow’dan kısa mesafeli uçuşlarda bilet satışları askıya alındı.

Alternatif uçuş ya da para iadesi
British Airways’ten yapılan açıklamada, “Bu değişikliklerden etkilenen müşterilerimize British Airways veya başka bir hava yolu ile alternatif bir uçuş veya para iadesi seçeneği sunacağız.” denildi.

Şirket, uçuşların çoğu değişmedeği ve iptallerin müşteriler üzerindeki etkisinin “minimum” olduğu konusunda ısrar ediyor.

Biriken bagajlarla gündem oldu
Avrupa’da koronavirüs kısıtlamalarının arttığı dönemde havalimanları ve hava yolları, çok sayıda çalışanın işine son verdi. Şimdi ise artan tatil talebi nedeniyle yeterli personel almakta güçlük çekiliyor.

Heathrow Havalimanı, daha önce biriken bagaj görüntüleriyle gündeme gelmişti. Öte yandan Almanya’da seferlerde yaşanan aksaklıkların giderilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Almanya’nın gözü Türk işçilerde
Berlin yönetimi, başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerden bagaj taşıma konusunda yardımcı olacak binlerce işçiyi ülkeye getirmek istiyordu.

Ancak ilk etapta istenilen sayıya ulaşılamazken, sadece 150 Türk çalışanın Almanya’daki havalimanlarında görev yapacağı belirtildi.

Financial Times: Havacılık sektörüne son darbe
Bu arada British Airways, kış boyunca Heathrow’dan günde yaklaşık 290 gidiş-dönüşlü sefer yapmaya devam edecek.

Financial Times, yaşananlarla ilgili olarak, “Havacılık sektörüne son darbe.” ifadesini kullandı.

Heathrow’un CEO’su John Holland-Kaye, havacılık kapasitesinin tam olarak geri kazanılmasının 12 ila 18 ay süreceğini tahmin ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın