AK Parti, CHP’ye soruyor: Bu seçmen listeleri YSK’da bile yok siz nasıl ulaştınız?

AK Parti MKYK Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Çelik, YSK’nın bile elinde olmayan listeler nasıl ellerinde olabilir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MKYK’sının gündemi yoğundu.

Toplantıda dış politikadaki gelişmeler, enflasyonla mücadele ve 2023 seçimleri kapsamında parti içinde yürütülen çalışmalar ele alındı.

Ömer Çelik açıklamalarda bulundu
Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Sözcü Ömer Çelik konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok, her seçmeni biliyoruz ifadelerine tepki gösterdi.

“Bu listelere nasıl erişilmiş”
Ömer Çelik “YSK’nın elinde olmayan bilgiler bizde var diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Bu tehlikeli bir ifade. Kılıçdaroğlu, YSK’da olmayan bu bilgilere nasıl erişmiş. Bundan bahsettiği zaman bütün bunlarla ilgili bir açıklama ihtiyacı ortaya çıkıyor. YSK’nın elinde olmayan bir veriye erişmek zaten sorunlu bir ifade. Bunu topluma izah etmeleri lazım. Bu ifadeleri kullanırken sorumlu şekilde kullanması gerekir.” dedi.

Sözcü Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Cemevlerine yönelik yapılan saldırıların provokasyon olduğu açık. Kardeşlik sofrası etrafında lokmalar paylaşılacak. Orta Doğu’da ve dünyada bu kapsayıcılıkla yaklaşılan bir ülke ve liderlik olmadığını o dönemde ifade etmiştim. Netice itibarıyla yaptığımız işi iyi yapmak çerçevesinde sorumluluğumuz devam edecek. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz.Her kesimden arkadaşlarımızla birlikte birlik, dirlik duygumuzu korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu saldırıdan sonra Alevi vakıfları çok güzel bildiri yayınladılar. Dediler ki; ‘Gelin hep birlikte bu topraklardan dünyaya verilecek bir mesaj olarak, her türlü nefret suçuna karşı birlikte karşı duralım. Ortak bir tepki koyalım’ dediler. Bu davete canı gönülden icabet ediyoruz.

Gazeteciye saldırı
Sayın Latif Şimşek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu asla kabul edilemez bir barbarlık. Maalesef bizim tarihimizde görülmüş en ağır, vahim, barbarca eylem ve saldırılardan bir tanesi. Bir tartışma programında ortam sertleşebilir, hoşumuza gitmeyen bir şey olabilir, cevabını verirsiniz. Olmadı, hiçbir şekilde parçası olmak istemediğiniz bir ortam çıkarsa da oradan ayrılırsınız. Ne demek hem bir milletvekili sıfatını taşıyan birinin saldırması hem de daha sonra korumasına saldırtarak bir gazeteciye bu şekilde şiddet eyleminde bulunması bir barbarlıktan başka bir şey değil. Bunu en güçlü şekilde kınıyoruz. Gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Onun şahsında da tüm meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz ve bu barbarlığı lanetliyoruz.

“Putin Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti”
Tahıl Koridoru Antlaşmasıyla dünya büyük bir krizin eşiğinden döndü. MSB de mekanizmanın parçası olarak gemilerin seyrüseferinin denetlenmesinde rol alıyor. Süreç işliyor. Tam sayın Cumhurbaşkanımız bunu ortaya koyarken, Türkiye’den “Son derece basit bir anlaşma” gibisinden birileri birtakım fikirler ortaya koydu. 5 Ağustos’taki Soçi Zirvesi’nden Putin, “Şahsi girişimleriniz olmasa bu iş gerçekleşmezdi” diyerek Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. Türkiye güven üreten, çözüm üreten, diplomasi üreten bir odak olarak herkesin takdirini kazanan bir ülke konumunda.”AK Parti’nin 20. kuruluş yıldönümünü hep beraber kutlayacağız”14 Ağustos’ta partimiz kuruldu. 21. yılımızı idrak edeceğiz. Partimizin 20. yılında kuruluş yıldönümü programı daha sadece geçmişti. Bu sene Cumhurbaşkanımızın güçlü hitabıyla AK Parti’nin yıldönümünü hep beraber kutlayacağız.YAŞ kararlarına yönelik eleştirilerHelalleşmeden bahsedenler, bu sözlerle hiçbir şekilde yüzleşerek helalleşme kapısı açmaya çalışmıyorlar. Arzu ettikleri şey, anayasal düzene bağlı güçlü bir ordu değil. Siyasete müdahale eden bir ordu istiyorlar. Maalesef birileri her vesileyle bu Yassıada zihniyetini diriltme peşinde koşuyor.Suriye HarekatıTürkiye’nin Suriye’ye dönük askeri operasyonları birileri tarafından sürekli olarak, birtakım devletler tarafından ne zaman cumhurbaşkanımız, “Bir gece ansızın gelebiliriz” mottosuyla bu talimatı vermeye kalksa, bazı ülkeler Türkiye’nin terör örgütlerine karşı yapacağı askeri operasyonlardan endişe duyuyorlar. Ama, Türk askerinin hedef alınmasından herhangi bir kaygı duymuyorsunuz.

“İsrail’in saldırılarını şiddetle kınıyoruz”
İsrail’in Gazze’ye kabul edilemeyecek gayrimeşru, gayri hukuki saldırısı oldu. Hiçbir hukuki tarafı yoktur. Savunma gerekçesiyle izah edilemez. Burada ölümlerin ortaya çıkmasını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunması en önemli meseledir. Bu statünün değiştirilmeye çalışılması son derece yanlıştır. Aksa’nın statüsünün hiçbir şekilde taciz altında olmaması gerekir.

Yunanistan’a tepki: Lozan’ın ihlalidir
Yunanistan’da iç siyasetteki duruma yakın bir şekilde bakıyoruz. Batı Trakya’da Lozan Antlaşması’nı ihlâl eden Türk azınlığa karşı ihlâlleri kınıyoruz. Lozan’ın 40. Maddesi, Türk azınlığın orada kendi okullarını, hayır kurumlarını kurmasını, kendi müftülerini seçmesini garanti altına alıyor. Bunu ihlâli Yunanistan’ın Lozan’ı ihlâlidir.ABD’deki Müslüman cinayetleriHayatını kaybeden Müslümanlara rahmet diliyorum. 9 ay çok uzun bir zaman. ABD gibi güçlü istihbarata sahip bir devlette bunların çoktan ortaya çıkarılması gerekirdi. ABD makamlarından beklentimiz, buraya odaklanarak seri cinayetlerin ortaya çıkarılması ve hukuk önünde cezalandırılmasıdır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın