Vekil, asile yürüdü, koruması gazeteciyi darp etti!

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında canlı yayında yaşanan tartışmada sinirler bir anda gerildi. Enginyurt’un Şimşek’in üzerine yürüdüğü anlar kameraya yansıdı.

TV 100’de Pınar Ardor’un sunduğu Gündeme Dair programına Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek, gazeteci Barış Yarkadaş ve yazar Doğan Çağlar konuk oldu.  Programın ilerleyen saatlerinde Enginyurt ve Şimşek arasında tartışma çıktı.

“Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez”

Şimşek’in Selahattin Demirtaş ve Kavala’nın yargılanmaları hakkında “Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez” sözlerinin ardından Cemal Enginyurt’un “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri” diye cevap vermesiyle birlikte ortalık bir anda gerildi. Şimşek’in de “Sen bırak bu işleri” şeklinde tepki göstermesinin ardından iki isim canlı yayında kafa kafaya geldi.

Stüdyo bir anda karıştı

Olayın ardından panikleyen Pınar Ardor, “Kesin yayını arkadaşlar” diyerek yönetmenden ricada bulundu.  Ardor ile diğer konuklar, Enginyurt ve Şimşek’in yanına giderek ayrılmalarını sağladı.

“Enginyurt’un koruması Şimşek’i darp etti”

Stüdyodakilerin araya girmesinin ardından iki isim ayrıldı fakat iddialara göre kameraların görmediği noktada kavga devam etti. Programın sunucusu Ardor’un anlatımına göre kamera arkasında Cemal Enginyurt’un koruması, gazeteci Latif Şimşek’i darp etti. Ardor, konunun yargıya da intikal edeceğini dile getirdi.

YORUM

Ne günlere kaldık ya Rabbi!

DP milletvekili Cemal Enginyurt, Gazetecinin üzerine yürümesini doğru bulmuyor kınıyorum.  Özün’de Bahçeli’nin Enginyurt’u ihraç kararında ne kadar haklı olduğu bu son çirkin olayda ortaya çıkmıştır. Toplum saygı istiyor, barış istiyor, karşılıklı hoş görü istiyor, vekilin asile saygılı olmasını bekliyor.

Parlamentoya girene kadar, seçmen karşısında 40 takla atanların seçildikten sonra nasıl şekil değiştirdiklerini hep birlikte görüyoruz. Trafikte geçiş üstünlüğü, onlarca koruma, dokunulmazlık zırhı. Daha neler neler. Ayıp hem de çok ayıp bu ülkenin değerleriyle oynamak, asilini hor görmek Türk’e yakışan bir tavır değildir.

Sadece Enginyurt için değil, tüm vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Hiçbir vekil, hiçbir asilden daha ayrıcalıklı olmamalıdır. Hırçınlaşan, hoş görüden uzaklaşan, patlamaya hazır hale getirilen, karşısındakine tahammülü olmayan bir toplum hastalıklı bir toplumdur. Bu türden olanların, dini, milliyeti, partisi, dünya görüşü, unvanı ne olursa olsun ciddi bir tedaviye ihtiyaçları var demektir.

Bir basın mensubu olarak, milletini  vekil unvanıyla hor gören, her şeyi bilen adam rolüne bürünenleri asile saygılı olmaya davet ediyorum. Üstünlüğün mevki ve makamda değil, takvada saklı olduğunu hatırlatıyor, tekraren meclisi yeni yasama yılında dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda göreve davet ediyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın