ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı! Bayram Ali Ersoy?

Bir yayınevine ait deneme sınavındaki birçok sorunun KPSS kitapçığı ile aynı olduğu iddiasının ortaya çıkması üzerine  görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

ÖSYM’nin pazar günü yaptığı 2022 KPSS lisans sınavında, bir yayınevine ait deneme sınavındaki birçok sorunun aynı olduğu iddiasının ortaya çıkması gündemi sarsmıştı. Bu gelişmelerin ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün Resmi Gazete kararıyla görevinden alınmıştı.

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla birlikte, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir?

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996’da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy’un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017’den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020’den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın