Türk cihat etmedikçe, su durdukça kokar!

Günümüzde tembel insanlar yoktur, sadece heyecan kaynağı oluşturamayacak kadar güçlü amaçları ve hedefleri olmayan insanlar vardır. Bu yüzden de bu zihniyette olan insanlar her şeyi madde ile ölçüyor, geçmişine atasına düşmanlık ediyorlar.

Hedeflerinizi, gerçekleri göz önünde bulundurarak belirlemelisiniz. İnsanlar; kırmızı bir güle doğru koşarlarken, çoğu zaman ayaklarının altında ezilen kır çiçeklerinden habersizdirler. Tıpkı bugün olduğu gibi ecdadımıza beslediğimiz düşmanlık gibi. Bu da gösteriyor ki gideceği yeri bilmeyenin, varacağı yerin önemi yoktur. Kızılelma’ya erişme istekleri hedefi olmayanların, düşmana operasyon çekmekten ve cihad etmekten zevk almazlar.

Görüyor ve yaşıyoruz ki, bu günkü bazı siyasilerin Türk töresine ve Türk’ün Kızılelma ülküsüne çıkma yolu hedefi keza niyeti doğru değil. Bu niyeti ve fikri bozuklar Osmanlı’yı hain görüyor hatta düşmanlık besliyorlar. Atasına ve ecdadına bizden başka düşmanlık besleyen başka millet yoktur. 3 kıtada at koşturan, gittiği her yeri adaletle yöneten ve dini İslam’ı tebliğ eden Osmanlı’yı hain ilan edenlerin Türklüğünden şüphe ediyorum.

Düşünün Osmanlı’nın idare ettiği coğrafyada irili ufaklı 60’a yakın devlet vardı.  Biz bu coğrafyanın en büyük toprak parçası olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son kurulan ulus devletiyiz. Osmanlı’dan koparılan bu 60’a yakın bu devletlerin her biri ulus devlet olarak ortaya çıktı.

Lisede nasıl bir Osmanlı okutuluyor bize biliyorsunuz değil mi? Cihan-ı Şümul davası güden Osmanlı’ya deniliyor ki, senin ne işin vardı Viyana’da önlerinde? Senin ne işin vardı Yemen’de Fas’ta?  Senin ne işin vardı Balkan dağlarında? Bu iş bilmezliğinle Türk’ün kanını oluk oluk akıttın. Bizim kökümüzü kuruttun. Ne işin vardı oralarda diyerek bakın nasıl vuruyorlar. Türk’ün kanını akıttın Ermeni yedi içti. Bakın, Bulgar yedi içti, Ermeni yedi içti diyen içimizdeki gafillere!

Cihan-ı Şümul davası olmayanlar, Atatürk’ün Yurtta sulh, cihanda sulh veciz sözünün altına saklanarak, her baş kaldırana teslim olmak olarak okuyorlar. Şimdilerde de aynı güruh Ne işimiz var Suriye’de? Ne işimiz var, Irak’ta, Libya’da, Karabağ’da? Diyerek, Türk’ün cenk heyecanını kırmaya çalışıyorlar. Bunlarda Haçlı zihniyeti gibi Türk’ü okuyamıyorlar, bilmiyorlar. Oysa Türk cengaver olarak doğmuştur. Özünde Türk su gibidir. Nasıl ki su durduğu yerde kokarsa, Türk de cenge çıkmadığı zaman kokar, paslanır gelen geçen paspas gibi üstüne basar geçer. İşte bu yüzden cengaver Türk, gezecek, dolaşacak kızıl elmaya giden yolu hep açık tutarak  emri maruf yapacak. Çünkü; Türk İslam’ın hadimidir, hizmetkarıdır. Türk İslam’ı anlatacak, cihada çıkacak. Türk’ün gayesi var hedefi var. Bulgar’ın o hedefi yok, Yunan’ın Ermeni’nin o hedefi yok. Bu hedef cihanı şümul davası olan, yolu Kızılelma’ya çıkan Türk’ün hedefidir.

Hani diyorlardı ya S-400’li niçin aldınız? Bizi kim vuracak? Yunan mı? Suriye mi? Irak mı? İran mı? İşte sevgili okurlarım, bu tehlikeyi sezemeyenlerden dost ile düşmanı ayırt edemeyenden devlet adamı olmaz. Bir şeyi fırlatmazsanız, kimseyi vuramazsınız. Onun için bize bir şeyleri fırlatmadan tedbir almak takdiri bozar. İnşallah bizi kim vuracak? S-400’leri niçin aldınız diyenler konun önemini şimdi daha iyi anlamışlardır.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın