NATO Kosova Gücü: İstikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahaleye hazırız

NATO’nun Kosova’daki görev gücü, bölgede istikrarın tehlikeye düşmesi durumunda göreve hazır olduklarını açıkladı.
Kosova’da yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğun getirileceğinin bildirilmesi üzerine Kosova’daki Sırplar bazı şehir yollarını kapattı.

Sırbistan’dan dezenformasyon uyarısı
Sırbistan Savunma Bakanlığı ise Kosova’ya herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını ve sosyal medyada yaşanan dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in bu gece açıklama yapması beklenirken, NATO’dan bir duyuru geldi.

“İstikrar tehlikeye girerse müdahaleye hazırız”
Alınan bilgilere göre; NATO’nun Kosova Gücü, Kosova’nın kuzeyinde istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahaleye hazır olduğunu açıkladı.

KFOR’un Kosova’daki tüm vatandaşların hareket özgürlüğü için çalıştığına işaret edilen açıklamada, “KFOR, sahada görünür ve güçlü bir duruş sergilemektedir. KFOR tüm muhataplarla iletişim halinde.” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, KFOR’un Belgrad-Priştine Diyalog Sürecini desteklediği belirtilerek, “Diyaloğun devam etmesi önemli. Bu bölge barışı ve güvenliği için önemli. KFOR, Kosova’daki güven ve huzuru sağlamak için gereken her türlü önemi alacaktır.” ifadesine yer verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın