Bay Kemal Amca, Niye araba almayalım?

Dünya da ekonomi de mutfakta yönetilmiyor. Liderlik kumpasla yapılmadığı gibi, ekonomi de manipülasyon ile yönetilmez Bay Kemal Amca!

Bekara hatun boşamak kolaydır. Şimdi kalkıp araba almayın diye ülke ekonomisini kaosa sürüklemek istiyorsun. İktidara geldiğinde ne yapacaksın? Kimin değirmenine su taşımak istiyorsun? Milletin aklı ile alay etmenin kimseye faydası olmaz. Devlet vergilerle ayakta kaldığına göre, bol kepçeden sallamak belki size üç beş oy getirebilir.  Ancak bu hovardaca manipülasyonlar bizi yeniden IMF’ye merhum Demirel’in ifadesiyle ülkeyi 70 sente muhtaç kılacaktır.

Şimdi bu paylaşımınla araba almayın diyerek, araba alacak olanların hayaliyle, araç satanların ticaretiyle oynamak doğru mudur? Diyelim ki bir kesim bu çağrına uydu araç alma hayalini öteledi. Peki yarın siz 10 seçim kaybettiğiniz gibi, yine seçim kaybettiğinizde bu çalmış olacağınız hayallerle nasıl helalleşeceksiniz?

Ülkenin fabrika ayarlarıyla oynamak bir siyasi lidere yakışmaz Bay Kemal Amca. Bay Kemal diyorum. Çünkü unvanı siz kendinize uygun gördüğünüz için diyorum. Devletin en büyük gelir kaynakları vergilerdir. Bütün devlet yatırımları ödenen vergilerle hayat buluyor. Doğru vergiler çok yüksek. Vergi indirimine gideceğiz demek ayrı, elektik faturası ödemeyin, araba almayın demek aynı şeyler değil. Hele bunu söyleyen kişinin devleti yönetmeye talip olduğu iddiasında olan kişi için hiç doğru değil.

Unutma ki Bay Kemal amca, partin için devletten aldığın hazine yardımlarını, geçinemiyoruz diyerek ağladığınız milletvekili maaşlarınızın almayın dediğiniz arabaların vergisiyle ödendiğini biliyorsunuz sanırım. Öyleyse gelin bu ülkeye kötülük etmeyelim. Emperyalizme, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı yek vücut olalım. Olalım ki bu millet size inansın. Askerin Suriye tezkeresine, Libya tezkeresine hayır diyorsunuz sonra Süleyman Şah Türbesini Suriye’ye dikeceğim diyorsun. Bu ne yaman çelişki? Önce tutarlı olacağız. Toplumu germeyeceğiz.

Araba almayı öteleyin demek ne anlama geliyor? Sizin geliyor gelecek olan iktidarınızın kripto şifrelerini dahi çözemedik. Kripto şifrenizin kilidi kimin elinde olduğu belli olmazken, ekonomi politikanız belli değilken, süs biberi gibi bir cumhurbaşkanı olacağınızı iddia ediyorsunuz. Gerçekten sizi anlayamıyoruz. Anlamadığımız için endişelerimiz var. Peki sizin Türkiye başkanlık sistemine geçmeli sözleriniz ne olacak? Arşivlerde bu söyledikleriniz saklı. Yapmayın etmeyin. Erdoğan gitsin de ister ülke batsın, ister işgal edilsin heveslerinden kaçalım.

Vatandaş araç almazsa, vergiler, elektrik, su ve diğer vergiler ödenmezse ekonomi çöker. Bu çöküntüden kimse kazançlı çıkmaz. Eğer sizin gizli bir ajandanız varsa onu bilemeyiz. Bu söyleminizle otomotiv sanayini çökertirsiniz. Bir de ÖTV vergisini arttırma ve düşürme yetkisi Cumhurbaşkanında. Bu yetkinin de resmi gazetede yayımlanacağı günün gecesi sizin bu açıklamayı yapmanızı çok manidar buluyorum. Anlıyorum ki,  yine içerden FETÖ sevicilerden size bilgi sızdırıldı. Hükümetin içinde de FETÖ temizliği bitmiş değil. Bence Reis Suriye operasyonu öncesi kendisinin sırlarını sızdıranlara operasyon çekmeli. Çünkü, FETÖ sadece ordu içerisinde değil, tüm devlet kademelerine sızmış durumda. Şahsi kanaatim odur ki ; TSK ve Yargı, emniyet birimlerinin haricinde FETÖ’ya dokunulmadı. uyuyan hücreleri tam olarak kurutulmadı.

Bay Kemal Amca anladığım kadarıyla kaset kumpasında olduğu gibi son gelişmelerden de size bilgiler sızıyor. İçerden aldığınız bilgiyle oluşturmak istediğiniz algı eminim ki yine elinizden patlayacak. Bay Kemal amca çünkü proje üretemiyorsunuz.  Bay Kemal amca, size dost tavsiyem mutfakta yangın var ama maalesef ülke mutfaktan yönetilmiyor. Seçmen artık laf üretmek yerine çözüm ve proje bekliyor. Kavga değil çözüm çözüm. Bilmem anlatabildim mi?

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın