Türklük aşkı ve Devlet Bahçeli!

Kendisini milletine hizmet etmeye adayan siyasetçiye devlet adamı denir. Milletinin kendisine hizmet etmesi gerektiğini düşünen devlet adamına ise siyasetçi denir. Bu bilgiler ışığında kendisini Türk Milletine adayan, bu uğurda mevki ve makam sevdası olmayan Devlet Bahçeli beyin Saraçhanede “Erdoğan’ı anlayın, Erdoğan’ı dinleyin, Erdoğan’ı anlatın” çağrısından sonra bazı milliyetçi geçinenlerin hicivlemelerine çok üzüldüm.

Üzüldüm! Çünkü; bu hicivlemeleri yapanların milliyetçilik ve devletçilik anlayışı menfaate dayalıdır. Dünyada Devletinin ve milletinin bekası için rakip partiyi karşılıksız destekleyecek Devlet beyden başka bir isim var mı acaba? Adı gibi devlet adamı olan Devlet Bahçeliyi bazı gafiller ne yazık ki anlayamadılar, anlayamıyorlar. Anlamaları da mümkün değil. Devlet Bahçeli’yi anlamak için başta Türk milletine sevdalı olmak ve bu aziz milletin bekasına yapılan saldırıları görmek lazımdır. Ancak bu şuurda olanlar pek azınlıktadır. Bize göre Devlet Bahçeli, kendisini karşılıksız olarak Türk Milletine adayan bilge bir kahramandır.

Şüphesiz bu tür kahramanları, liderleri yetiştiren de Türk milletidir. Mete Hanlar, Bilge Kağanlar, Tuğrul Beyler, Alparslanlar, Melikşahlar, Osman Gaziler, Murat Hüdavendigarlar, Fatihler, Yavuzlar, Kanuniler, Atatürkler, Alparslan Türkeşler… Elbette ki, burada saymaya yer bulamayacağımız daha pek çok saygın liderler vardır. Bilge lider unvanlı Devlet Bahçeli de işte bu tarihsel ve sosyolojik sürecin en güçlü temsilcisi olarak karşımızda ve siyasi hayatımıza güçlü bir şekilde yön vermektedir.

Siyaseten Devlet beyin karşısında olanların bile saygı duyduğu, “devlet adamlığı ciddiyetini” O’nunla hatırladığı bir insan Devlet Bahçeli beydir. Kibarlığı, beyefendiliği, ciddiyeti, dürüstlüğü, sözünün eri oluşu, ilkeli duruşu, ülke ve millet menfaatlerini her şeyin üstünde tutan siyaset anlayışı ile isminden de anlaşılacağı gibi devlet gibi olan Devlet Bahçeli’dir.

“Devlet” gibi adam, bilge lider unvanlı Devlet Bahçeli’yi Ülkücü gençlerin kendilerine örnek aldıkları lideri yakından tanıma fırsatını bulamayanların haline üzülmemek elde değil. Oysa Bilge liderin söz dağarcığı, kavramsal hafızası, dayandığı insani ve milli değerlere, Ülkücü gençlere ışık tuttuğu gibi, bu aziz milleti yok etmek isteyen dahili ve harici hainleri güçlü ön sezileriyle teşhis eden, onları etkisiz kılmasını da ortak akılla becerebilendir Devlet bey.  Elbette ki ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast edenler, Bahçeli’ye çok kızacaklardır, onu sevmeme yarışına girecekler ve hicivlemede bulunacaklardır. Çünkü Bahçeli güçlü lider rolüyle bu gafillerin oyunlarını bozuyor.

Biliriz ki, iyi bir lider halkına babalık şefkati ile hizmet edendir. Nasıl ki, iş dünyasında işini doğru yapana yönetici, doğru işi karşılıksız yapana da lider deniyorsa Türk Milletine yapılan baskıları ve Türk Milletini parçalama girişimlerini gören, bu saldırıları devlet aklı ile yorumlayan Devlet Bahçeli, bu yüzden elbette ki tenkid edilecek ve hainlerin sözlü saldırılarına maruz kalacaktır. Bu gaflette olanlardan başka ne bekleyebilirdik ki!

Devlet Bahçeli’nin Saraçhane’deki etkinlikte “Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyın, anlayın, anlatın.” Açıklaması yerinde ve birçok oyunu bozma mesajı içermektedir. Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini hafife alanların, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü anma günü olmaktan çıkaracağız diyenlerin, keza KHK ile kamudan ihraç edilen FETÖ yandaşlarını yeniden kamuya alacağız diyenlerin Türk Milletine verecekleri hiçbir katkı olmadığı gibi, bunların Devlet Bahçeli’yi de anlamaları, Devlet Bahçeli’nin devletçilik politikalarını okumaları mümkün değildir.

Bunların devletin bekasını korumak, Türk Milleti’nin muasır medeniyetler seviyesi zirvesinde tutma gayretleri yoktur. Çünkü bu zihniyette olanların, AB’nin diplomatlarının ve Türkiye düşmanlığını derinden derine sürdürenlerin kuklaları olmuş, Türk’ün hayrına olan her hayırlı işin karşısında yer almışlardır. Biz şahsen Devlet beyin samimiyetinden, devlet gibi devlet adamlığından asla şüphe etmiyoruz.  Bu saldırılar elbet olacak Devlet beyim!  Biz biliriz ki, Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldıramaz. Adam olup ırkına çeken zaten Türk olur! Türk’ün taşında gözü olanın yurduna mezarı kazılır. Taş kırılır, tunç erir ama, Türklük aşkı ebedidir. Bu aşkı hainler tadamaz, bilemezler. Rabbim Türk’ün bekası için size hayırlı ve uzun ömürler versin Devlet beyim.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın