Hayat, doğru cevapları olmayan bir sınavdır

Sağlıklı ve sağlıksız her hayat, her insan için doğru cevapları olmayan bir sınav olduğu gibi aynı zamanda her insan için paha biçilemeyen öğretmenidir. Her ne kadar akıl için en tehlikeli hastalık gurur olsa da hastalık, her şeyden önce sağlığı korur, ölümün hizmetçisidir.

16 Haziran Perşembe günü biz de paha biçilemeyen öğretmenin gözetiminde Rabbim izin verirse aynı anda iki ayrı ameliyat geçireceğiz. Unutmamak gerekir ki; hayatta daima, tatlı ile acı karışık olarak iç içe yaşamıştır. Bizim de her insan gibi hayatımızın her zerresinde acılı, tatlı günlerimiz olmuştur. Bu gün biz de yine anılarımıza dalıp, acılarımız ve tatlılarımızla yüzleşmiş olacağız. Takvimlerde saklı olan sırlarımızla yeniden hasbıhal edeceğiz. Kalabalıkların bilmediği takvimlerde saklı olan sırları ve zamanı şifa kılana hamd ve senalar olsun.

Bilirim ki; Rabbim hiçbir kulunu dışlamaz, unutmaz, kulları arasında ayrıcalık yapmaz. İlmi de, malı da, sağlığı da keza ölümü de dilediğine dilediği vakitte ve saatte verir. Bunda zerre şaşma olmaz. Bu şuurda olan ve birçok acı tatlı anıları bir arada yaşayan bir fani olarak, her dostuma önerim şudur: ne olur kendi hayatınızdan başkasını yaşamayın. Bu fani alemde vakti saati geldiğinde herkes ölebilir; ama herkes yaşayamaz.

Unutmamak gerekir ki, hastalığı da şifasını da verecek olan da Allah’tır. Bizlerin sabır ile dua etmekten yaradana yalvarmaktan başka çaremiz yoktur. Bu yüzden biliriz ki, bir insanın nasıl öldüğü değil, nasıl yaşadığı önemlidir. Bu bilinçle biliriz ki, her faninin bazı özel insanları olur. Bu özel insanların tebessümü insana mutluluk, sesi şifa, varlığı güç verir. Bizde bu inanç ile tebessümü mutluluk, sesi şifa, varlığı güç veren siz özel dostlarımızdan dua istirham ediyoruz. Bilerek veya bilmeyerek kırdığımız kalpler, gönüller illaki olmuştur. Biz bu minval üzere olmuş olabilecek bütün haklarımızı helal ediyor, aynı bakış açısıyla sizlerden de helallik ve dua bekliyoruz.

Ya Rabbi!

Şu an hastanelerde veya evlerinde senden şifa bekleyen kullarına, Şafi ismi şerifi hürmetine şifa, dertlilere deva, borçlulara eda ver. Rezzak ismin ile rızkımızı arttır. Bizleri kimselere muhtaç eyleme!

Rabbimiz!

Avucunu açmış duada bekleyenler var. Şifa bekleyen, haber bekleyen, huzur bekleyen, bekleyenlerin beklentilerini ve yükünü hafiflet, bu beklentide olanların da bizim de kalplerimizi sırat-ı müstakim üzerine doğru kıl.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın