Muhalefeti eriten dikkat çeken sınır ötesi operasyon anketi!

Sınır ötesinde terör yuvalarına yapılan operasyonu sorgulayan 6’lı ittifakın son bildirisine en güzel cevap halktan geldi. Son anket Türk halkının yüzde 82,5’inin sınır ötesi operasyonu desteklediğini ortaya koydu.
İttifakın gizli öznesi HDP olmadan gerçekleşen 6’lı masanın son bildirisinde Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları sorgulanmış ve olası operasyonlarının gerekçelerinin izahı istenmişti. Türkiye’nin terör tehdidini yerinde temizleme stratejine yönelik operasyonları halka sorunduğunda dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu.

Araştırma şirketi Areda Survey’in katılımcılara yönelttiği “Türkiye’nin Kuzey Irak bölgesinde PKK’ya yönelik Pençe-Kilit operasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık, araştırmaya katılanların yüzde 82,5’lik çoğunluğu operasyonu desteklediğini belirtirken, yüzde 17,5’lik dilimden ise karşıyım yanıtı geldi.

YÜZDE 86’LIK ORANLA EN ÇOK ERKEKLER DESTEKLİYOR

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 78’i, erkeklerin ise yüzde 86,8 gibi büyük bir çoğunluğu operasyonu desteklediğini belirtti. 55 yaş ve üzeri operasyonu en çok destekleyen kesim olurken, bunu yetişkinler ve gençler takip etti. Yüzde 91’lik oranla en çok destekleyen kesim lise öğrenimi görenler oldu. Anket sonuçlarına göre, bu üç değişkenin tüm alt kategorisinde yer alan katılımcıların benzer bir tutuma sahip oldukları, cinsiyet, yaş ve eğitim düzeyinin katılımcılar arasında herhangi bir farklılığa yol açmadığı belirlendi.

Bu araştırma, 26 – 28 Nisan 2022 tarihleri arasında AREDA Survey tarafından CAWI (Computer Assisted Web Interview) yöntemiyle NUTS-2 istatistiksel bölgeleme sistemine göre seçilmiş 26 ilde toplam 2000 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın