Şehit Elif Su Uludağ’a acı veda!

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki kızı Elif Su’nun cenazesi mahşeri bir kalabalıkla toprağa verildi.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Elif Su Uludağ için Buruk Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Elif Su Uludağ’ın cenazesi, İl Müftüsü Hasan Çınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Uludağ’ın yakınlarının yanı sıra Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, ilçe belediye başkanlarıyla diğer protokol üyeleri katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli cenazeye çelenk göndererek acılı ailenin yanında olduğunu gösterdi.

Şehitlikle ilgili çeşitli sorular

Sual: Kanser, verem, kolera, veba, bronşit, ishal gibi iç hastalıklarından ölen şehit midir?
CEVAP
Evet şehit sevabına kavuşur. Sadece iç hastalıkları değil başka hastalıklardan ölenler de şehit olur. Mesela sara, bulaşıcı ve ateşli hastalıklardan ölenler de şehittir.

Sual: Ameliyat masasından kalkamayarak ölen Müslüman şehit olur mu?
CEVAP:
Ameliyat edilirken ölen Müslüman şehit sevabı alır. Ölmezse, ameliyat yüzünden günahları affolur. Ayağa bir diken batması bile günahlara kefaret olur. Mümin ameliyata yatarken tevbe istigfar etmeli, (Bu hastalıktan kurtulursam, ibadetlerimi daha kolay yaparım, dinime daha çok hizmet ederim, insanlara daha çok faydalı olurum) gibi niyet ederse, niyeti kadar çok sevap kazanır. Ameliyat masasından kalkamazsa, tevbe de ettiği için günahları da affedilmiş bir şehit olarak vefat eder. Kul hakları da ahirette helalleştirilip, hiç günahı kalmadan Cennete gider. Onun için müminin hastalığı da; ameliyatı da, yaşaması da, ölmesi de güzeldir.

Sayılı günler, muayyen sıkıntılar bir gün geçecek ve hiç bitmeyen bir gün gelecektir. Ebedi saadet için her türlü sıkıntıya katlanmak, her türlü çileyi nimet bilmek gerekir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın