Erdoğan’dan millet bahçesi tepkilerine: Dertleri Atatürk değil

Yeni millet bahçesine tepki gösterenlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tepkilerin Atatürk hassasiyetiyle olmadığını örnek vererek anlattı.
Atatürk Havalimanı’nda yapılan millet bahçesi, kamuoyunun gündemine oturdu…

Dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak millet bahçesi, ağaçlandırılarak  İstanbul’un merkezinde nefes alma imkanı sunacak.

Ancak yapılacak millet bahçesine, başta CHP olmak üzere muhalefet kanadından Atatürk tepkileri geldi.

Havalimanının yıkılıp Atatürk isminin unutturulmaya çalışıldığını iddia eden muhalefet partilerinin iddialarına, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevap verdi.

Atatürk hassasiyeti
AK Parti Grup Toplantısı’nda kameraların ve parti üyelerinin karşısına çıkan Erdoğan, muhalefeti işaret ederek asıl gayelerinin Atatürk hassasiyeti olmadığını belirtti.

“Dertleri Atatürk olsaydı kendilerine ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diyenlerden hesap sorarlardı.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Gizlenmek için Atatürk maskesi”
“Atatürk Havalimanı’nda inşa edeceğimiz millet bahçesine alçakça saldırmaya başladılar. Yalan rüzgarı sürekli estiriliyor. Osmanlı döneminde kurulan Demokrat Parti döneminde uluslararası uçuşa açılan bu tesisin adı, 12 Eylül Darbesi’ne kadar Yeşilköy Havalimanı’ydı. Eski Türk filmlerindeki havalimanı sahnelerini hatırlarsanız hepsi de Yeşilköy tabelasının altından geçerdi. Cumhuriyet döneminde, 12 Eylül’den 28 Şubat’a kadar tüm darbecilerin ihaneti gizlemek için kullandıkları en önemli araç, hep Atatürk maskesi olmuştur. 12 Eylül darbecilerinin başı Evren de cumhurbaşkanlığı döneminde Yeşilköy’ün ismini Atatürk yaparak aynı yolu izlemiştir.

“Bu hesabı soramayanların iftiraları”
Atatürk ismi üzerinden fırtınalar koparanların hiçbiri bu hakikati dile getirmez Çünkü bunların derdi Atatürk ismine sahip çıkmak değil. Bu ismi kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Gerçekten Atatürk hassasiyetleri olsaydı, Atatürk tabelasından önce, kendilerine Mustafa Kemal’in itleri diyenlerden hesap sorarlardı. Bu hesabı soramayanların attıkları iftiralar ortada. Eğer böyle bir samimiyetleri olsaydı, PKK güdümündeki partiyi siyasi ortakları yapıp belediye birimlerini terör örgütü yandaşlarına teslim edenlerden hesap sorarlardı. Eğer böyle bir hassasiyetleri olsaydı, kendi ülkelerini yabancılara şikayet eden genel başkanlarından, milletvekillerinde şehrine ihanet eden belediye başkanlarından hesap sorarlardı. Eğer böyle bir niyetleri olsaydı, kendi alanında dünyanın en modern eserlerinden biri olarak inşa ettiğimiz Atatürk Kültür Merkezi’ne karşı çıkanlardan hesap sorarlardı.”

Ne olmuştu
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda HDP’li Sırrı Sakık, CHP’lileri hedef alıp  “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyenlere “Generali olsanız ne yazar, it sürüleri.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelere tepki göstermeyen CHP, olayın akebindeki seçimlerde de HDP ile birlikte ittifak ortağı olmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın