Yabancıya konut ve BES’le Türk vatandaşlığı imkanı şartları değişti!

Türkiye’den konut alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesine yönelik kriterlerde yapılan değişiklik Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türk vatandaşlığı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı.

Konut alım kriteri 400 bin dolara yükseldi

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara yükseltildi.

Düzenleme bir ay sonra yürürlüğe girecek

En az 500 bin dolar ile BES’e girenlere de vatandaşlık verilebilecek. Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Bu karar ise bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın