Bursa’da cezaevi otobüsüne bombalı saldırı:1 şehit, 7 yaralı var

İnfaz koruma memurlarını taşıyan araca düzenlenen hain saldırı üzerine 1 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.
Bursa-Mudanya Yolu Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde sabah 07.30 saatlerinde acı bir olay yaşandı.

Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının olduğu otobüsün geçişi sırasında, elektrik direğinin yanına yerleştirilen ve uzaktan kumandalı olduğu düşünülen bir patlayıcı infilak etti.

1 şehit, 7 yaralı
Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi alırken; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Saldırı sonucu Cengiz Yiğit’in hayatını kaybettiği, Ruhan Erdem, Osman Avcıbaş, İbrahim Tanır, Sadık Özkul ve 3 kişinin daha yaralandığı belirtildi. Yaralılardan Ruhan Erdem’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Şehit memurun geçiçi göreve geldiği ortaya çıktı
DHA’nın haberine göre, 3 çocuk babası şehit memur Cengiz Yiğit’in Gemlik’ten geçici görevli Bursa’ya geldiği belirtildi. Yiğit için bugün adliye önünde tören düzenleneceği, ardından da toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı’ya uğurlanacağı bildirildi.

Adalet ve İçişleri Bakanı bölgede
Saldırı üzerine hemen yola çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa’ya gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu.

Güvenlik kameraları inceleniyor
Saldırıyla ilgili detaylı bilgi de veren Vali Canbolat, “Tedbiren otobüste bulunan diğer arkadaşlarımızı da hastaneye sevk ettik. Adalet ve İçişleri Bakanlarımız da konuyu yakinen takip ediyor.” dedi.

Patlamanın terör saldırısı olduğunun değerlendirildiğini aktaran Canbolat, “Hızlı bir şekilde bütün güvenlik birimlerimiz bölgeyi incelemeye aldı. Konu her yönüyle değerlendiriliyor. Güvenlik kameraları inceleniyor. En kısa zamanda bir netice almak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Sivil vatandaşlar etkilenmedi
Servis aracında yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu aktaran ve çevredeki bazı binalarda camların kırıldığını da dile getiren Canbolat, “Onların da hasar tespitini yapıyoruz. Hızlıca vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Sivil vatandaşa yönelik etkisi olmadı.” diye konuştu.

Öte yandan; olay yeri inceleme ekipleri ve itfaiye ekiplerinin de olay yerindeki geniş çaplı araştırmaları sürüyor.

Süleyman Soylu: Failler aranıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Twitter hesabı üzerinden şehit personele rahmet dileyen Bakan Süleyman Soylu, “Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP’nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ: Alçak pusuyu kuran hain katiller yakalanacak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır.” paylaşımında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın